Muratpaşa’ya 64 rakip…

Kupa Galipleri Kupası ile birleştirilen Kadınlar EHF Kupasının yeni oyun sistemi açıklandı.

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu, Kadınlar EHF Kupası oyun sistemi ve kura sıralamasını açıkladı.

2016/17 Sezonunda yeni sistem sayesinde 65 takım Kadınlar EHF Kupası için mücadele etme şansına sahip oldu.
Bu sezondan itibaren başlamak üzere Kadınlar Kupa Galipleri Kupası, erkeklerde olduğu gibi EHF Kupası ile birleştirildi. Bu sezondan itibaren Kadınlar Kupa Galipleri Kupası oynanmayacak.

1. TUR

EHF tarafından Salı günü açıklanan yeni oyun sistemi ve kura çekiliş sıralamasına göre 42 kulüp kupa mücadelesine 1. Turdan başlayacak. İlk tur maçları 10/11 ve 17/18 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Geride bıraktığımız sezon EHF Kupasında yarı final oynayan Muratpaşa BSK, mücadeleye 1. Turdan başlayacak. Birol Ünsal yönetimindeki Antalya ekibi 2011 ve 2012’de Challenge Kupasında final oynamıştı.

Haber

2. TUR

1. Turdan çıkan 21 takım 2. Turdaki 11 takıma katılacak. Bu 11 takım Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turunu grup sonuncusu (4. Olanlar) olarak bitiren 3 takım ve halihazırda 2. Tur torbasında yer alan Danimarka takımları Viborg HK ve Randers HK, Macar takımları Erd HC ve DVSC-TVP, Fransız Fleury Loiret Handball, Rumen HCM Roman, Rus HC Lada ve Alman TuS Metzingen’den oluşuyor.

EHF Kupası 2. Tur maçları 15/16 ve 22/23 Ekim tarihlerinde oynanacak.

Şampiyonlar Liginde ön eleme oynayacak olan yer alan son Süper Lig şampiyonu Yenimahalle BSK eğer Norveçli Glassverket IF, Hırvat HC Podravka Vegeta ve Hollandalı Sercodak Dalfsen ile mücadele edeceği 1. Grupta sonuncu olursa EHF Kupasına 2. Turdan katılmaya hak kazanacak.

Ankara ekibi Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakalarını 10/11 Eylül tarihlerinde Norveç’te oynayacak.

KADINLAR EHF ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME GRUPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

3. TUR

Grup maçları öncesindeki son aşama olan bu turda 2. Turdan gelen 16 takıma son EHF kupası şampiyonu Macar Dunaujvarosi Kohasz Kezilabda Academia (Dunaujvarosi KKA) ve son Kupa Galipleri Kupası şampiyonu Danimarka ekibi Team Tvis Holstebro (TTH Holstebro) ile Şampiyonlar Ligi ön eleme gruplarını ikinci ve üçüncü sırada bitiren 6 takım katılacak.

TTH Holstebro’nun Kupa Galipleri Kupası ile verdiği şampiyonluk pozu tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

Yenimahalle BSK ön eleme grubunu ikinci veya üçüncü tamamlarsa EHF Kupasına 3. Turdan katılacak. 3. Tur maçları 12/13 ve 19/20 Kasım tarihlerinde oynanacak.

3. Turdan çıkan 12 takım Şampiyonlar Ligi gruplarını son sırada tamamlayan 4 takımla birlikte EHF Kupası grup maçlarını oynamaya hak kazanacak.

Haber

Dunaujvarosi KKA (Fotoğraf Enikő Zsedrovits, Dunaújvárosi Hírlap)

KADINLAR EHF ŞAMPİYONLAR GRUPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MURATPAŞA’NIN RAKİPLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

EHF Kupası 2. Tur maçları 15/16 ve 22/23 Ekim tarihlerinde oynanacak. Kadınlar EHF Kupasında ilk 2 turun kurası 19 Temmuz’da EHF’nin Viyana’daki merkezinde çekilecek.

2016/2017 Sezonu Kadınlar EHF Kupası oyun sistemi ile kura çekiliş sıralaması tablosu için görsele tıklayınız.

Haber

Bakmadan Geçme