Müsabakada torpil öne çıktı

Beşiktaş Mogaz’ın Antalyaspor’u 33-32 yendiği Erkekler Türkiye Kupası son 16 turu grup müsabakasında devre arasında yaşanan maça damga vurdu.

Grubun son maçında Antalyaspor ile karşılaşan siyah-beyazlılar, Antalya Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı 20-15 önde kapadı.

Devre arasında soyunma odasının yolunu tutan siyah-beyazlılarda Uğur Çoban, tribünden atılan patlayıcı madde olan ve torpil diye anılan maddenin patlaması ve yerden sekmesi sonucu kaşının yanından isabet aldı. Bunun üzerine yaşanan olaylar ve ardından salonda güvenlik önlemleri arttırıldı.

Beşiktaş Mogaz antrenörü Müfit Arın,  karşılaşmanın devre arasında yaşanan gerginlikle alakalı  “Oyuncular arasında hiçbir problem yok ama seyirciler buraya maç seyretmeye geldiğinde annelerimizi, babalarımızı karıştırmadan sadece takımlarını desteklesinler” diye konuştu.

Beşiktaş İdari Menajeri Berk Karahan ise sporcuların sahada mücadelesini verip tribünden söylenenleri duymaması gerektiğini ifade etti.

Oyuncularının, rakip takım taraftarına karşılık vermediğini dile getiren Karahan, “İş küfür boyutuna girince küçük gerginlikler, maalesef böyle büyük kıvılcımlara, yangınlara yol açıyor. Geçen sene Mersin’de böyle bir olay yaşamıştık. Geçen hafta Trabzon’da yine bu tarz bir şeyler yaşamıştık. Bugün de burada olması, çok tasvip ettiğimiz şeyler değil” dedi.

Karahan, devre arası soyunma odasına giden oyuncularına yönelik tribünden yere atılan “torpil”den seken parçanın Uğur  Çoban’ın kaşının yanına geldiğini bildirdi. Berk Karahan, şöyle devam etti:   

“Onur Çoban’ın yüzünün o bölgesinde küçük bir sıyrılma oldu. Gözüne de gelebilirdi. Bunun üzerine karşılaşmanın gözlemcisi ve hakemlerle gerekli görüşmeleri yaptık. Gerekli tedbirler alınmadan sahaya çıkmayacağımızı belirttik. Onlar da bizden önce bu kararı verdiklerini ve emniyet yetkilileriyle görüştüklerini söylediler. Emniyet geldi, iki defa anons yapıldı. Bununla ilgili rapor da yazacaklardır, top federasyonda.” 

Kaynak: Ajansspor




Bakmadan Geçme