Mustafa Babacan, Çeyrek Final maçlarını yorumladı

HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası sekizli finali dün oynanan çeyrek final maçlarını Antrenör Mustafa Babacan yorumladı.

Tuğba Akkesen / Hentbolhaber.Net – HDI Sigorta Hentbol Erkekler Türkiye Kupası sekizli finali dün oynanan çeyrek final maçları ile tamamlandı. Yarı finale adını yazdıran takımlar da Süper Lig’in dört güçlü takımı olan; Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Beykoz Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Beşiktaş Yurtbay Seramik ve son olarak Spor Toto Spor Kulübü oldu.

Takımların oldukça çekişmeli geçen mücadelesini, eski Antalyaspor antrenörü ve erkek hentbolunu yakından takip eden Mustafa Babacan Hentbolhaber.net’e özel olarak değerlendirdi:

“Çok tecrübeli ve güçlü oyunculardan kurulu bir takım”

MKE Ankaragücü Mamak Belediyesi’ni 32-22 yenen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin maçlarını Babacan şu şekilde yorumladı: “Sakarya takımı kadro ve rotasyon olarak Ankaragücü’ne oranla daha iyi ve diri bir takım. Kupayı çok istediklerini, oyunları ve oyuncu değişiklikleri ile gösterdiler. Çok tecrübeli ve güçlü oyunculardan kurulu bir takım. Ankaragücü genç takım ve rotasyon şansı fazla olmadığından dolayı maçı kazanmaya güçleri yetmedi.

“Çeyrek finalin en zor maçı”

Nilüfer Belediyespor ile Beykoz Belediyesi Spor Kulübü arasında ki maç çeyrek finalin bana göre en zor maçı oldu. Beykoz Belediyespor milli takıma giden oyuncularından dolayı fazla çalışma imkânı bulamamış; ama tecrübeli ve takım ruhunun çok iyi olmasından kaynaklı olarak maçı kazanmasını bildiler. Savunmada istediklerini yaptılar, hücumda bireysel özellikleri yüksek oyuncular ile sonuca gittiler. Bursa iyi takım; ama onların da rotasyon olarak sıkıntıları var. İyi mücadele ettiler. Son dakikaları daha sabırlı oynasalar müsabakadan galip ayrılabilirlerdi.

“Beşiktaş çok güçlü”

Beşiktaş, takım olarak çok güçlü. Beşiktaş Yurtbay Seramik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve spor Kulübünü 37-20 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Savunma ve hücumda güzel işler yaptılar. İyi savunma ve hızlı hücumlar ile sonuca erken gittiler. İzmir takımı ilk devrede mücadeleyi bırakmadı; ancak güçleri yetmediği için ikinci yarı oyundan düştüler.

“Hırs, mücadele ve hızlı hücumlar ile sonuca gittiler”

Çeyrek finalin son maçı Spor Toto Spor Kulübü ile Mihallıççık Spor Kulübü arasında geçti. Spor Toto’nun 36-24’lük skorla sahadan galip ayrılmasından sonra yarı finale çıkan takımlar netleşti. Maç ile ilgili olarak Spor Toto takımı müsabakaya çok iyi başladı. Maça çok iyi hazırlanmış görüntüsü verdiler. Hırs, mücadele ve hızlı hücumlar ile sonuca gittiler.” dedi.

Bakmadan Geçme