Mustafa Kaynak Anılıyor

Trabzon Hentbolu'na uzun yılar idareci ve hakem olarak hizmet eden merhum Mustafa Kaynak anısına 8 Şubat günü gösteri müsabakası yapılacak.

19 Mayıs Spor Salonu’nda 8 Şubat günü saat 13.00’da eski hentbolculararasında yapılacak Veteranlar Hentbol gösteri maçı ile ilgili TrabzonGazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenlendi. ToplantıyaHentbol Trabzon İl Temsilcisi Celil Akbulut, 24 Şubat Spor Kulübü eskitakım kaptanı Ayhan Bal, Yalıspor Hentbol Kulübü eski kaptanı FerdiSakallıoğlu, Hentbol Federasyonu Yönetim kurulu Üyesi Murat Barçın veTrabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili eski Milli HentbolcuBirdal Öztürk katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Yalıspor HentbolKulübü eski kaptanı Ferdi Sakallıoğlu, "Trabzon hentboluna uzun yıllaryönetici ve hakem olarak emeği geçmiş bir büyüğümüz olan rahmetliMustafa kaynak anısına (Nam-ı değer Pamuk Abi) eski yönetici, hakem vesporculardan oluşan geniş bir kitle tarafından gösteri ve anma amaçlıbir organizasyonda bir araya geliyoruz. Bilindiği gibi bölgemizdehentbol denilince ilk akla gelen kişi Ahmet Kaynak’tır. Kaynak, TürkHentbolu’na büyük emeği geçmiş, yıllarca sporcu ve çalıştırıcı olarakçeşitli kulüplerde görev almış hentbolun duayenidir. Kaynak ailesininerkeklerden en küçüğü olan Ahmet Kaynağın sportif başarılarındakilometre taşlarını geçerken en büyük desteği de yine ailesinden aldığıönemli bir gerçektir. Ağabeyleri Mustafa ve Kemal Kaynak, kardeşleriAhmet Kaynak’ın bir tutku ile bağlandığı hentbol sporunda onunla beraberhareket etmişlerdir" dedi.

Mustafa Kaynak’ın geçtiğimiz yılaralarından ayrıldığını belirten Sakallıoğlu, "Biz hentbol sporuna gönülvermiş kardeşleri, hakem, idareci ve çalıştırıcı arkadaşları bir maçorganizasyonunda bulunuyoruz. Gelecek nesillere örnek teşkil etmesiniarzuladığımız bu organizasyon 8 Şubat 2014 tarihinde Trabzon 19 MayısSpor Salonunda gerçekleştirilecektir. Daha önce de benzeri birorganizasyonda Trabzon Hentboluna hizmet etmiş, aramızdan ayrılan sporcuve idareci arkadaşlarımızın, ağabeylerimizin anısına gösteri maçıtertiplenmişti. Bu organizasyonda, bir vesile ile ikincisinidüzenleyeceğiz. Belki de gelecekte bu ve benzeri faaliyetlerle etkinlikgeleneksel hale getirilebilecektir. Yapılan bu organizasyonun diğerbranşlarda da uygulanması, o branşlarda da ivme kazandıracağınıdüşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme