Namık Dalgakıran: 'Telefon ile görevden alma ağrıma gitti'

Türkiye A Milli Erkek Hentbol Takımı Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Namık Dalgakıran'ın görevden alınması dikkat çeken gelişmelerden birisi oldu.

TUĞBA AKKESEN / HENTBOLHABER.NET – Hentbol A Milli Takım Teknik heyetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Namık Dalgakıran, THF Başkanı tarafından telefon ile aranarak görevden alındığını açıkladı.

Dalgakıran öncelikle sürecin kendisini çok üzdüğünü ve telefon ile görevden almanın ağrına gittini ifade etti.

Dalgakıran,  “12 Nisan tarihinde Federasyon Başkanı Uğur Kılıç, bana ulaştı. Milli takımda dört antrenör olduğumuz için birimiz saha dışında kalıyordu. Antrenörler arası da uyumsuzluk olduğunu ifade etti. Bana teşekkür etti. Ancak ben 16 yıllık takımımı bıraktım. Beni mağdur ettiler. Bana yapılanlar haksızlık. Hem Milli Takımı bırakmış oldum hem de Baş Antrenör olarak yer aldığım İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü takımımdan oldum.” dedi.

Milli takım içindeki gelişmeler

Dalgakıran devam eden açıklamalarında, “Baş Antrenör Okan Halay benden rahatsızdı. Akdeniz Oyunları ile ilgili liste yapılmıştı. Bu liste Bakanlığa gönderilmişti. Ancak bu durumla ilgili benim haberim yoktu. Bana danışılmadı. Haliyle bu durumdan rahatsız olduğumu aktardım. Federasyon Başkanı Uğur Kılıç tarafından görevden alındığımı öğrendim. Yönetim Kurulu kararı olduğunu ifade eden Uğur Kılıç’tan, aldıkları kararın bana yüz yüze söylenilmesini isterdim. Gururumun incindiğini ifade etmeliyim.”

“Karar alınmadan önce beni de dinlemelerini isterdim”

Uğur Kılıç’a ifade ettiğim şu’dur. “Okan hocayı dinlediniz. Tek taraflı bir konuşma geçtiği için karar almadan önce beni de dinlemenizi isterdim, dedim.  Süreçle ilgili öncesinde bir bilgim yoktu” dedi.

NAMIK DALGAKIRAN KİMDİR?
Dalgakıran hentbola Şirinyer Alke’de başladı. Eti Bisküvileri, Halk Bankası, Ankaragücü, Çankaya Belediyespor, ASKİ, Beşiktaş, Mersin Yenişehir Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’da görev yaptı. Dalgakıran, sporcu olarak 11 şampiyonluk, 12 Türkiye, 1’er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası kaldırdı. 100’ün üzerinde milli forma giydi. 32 yıllık sporculuk kariyerini 2012’de noktalayarak İzmir Büyükşehir Belediyespor’da Hentbol Erkek Takımı’nın başına antrenör olarak geçen Dalgakıran takımın kazandığı ilk Türkiye Kupası’nda önemli rol üstlendi.

Bakmadan Geçme