Nantes büyük işler peşinde!

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında bugünün takımı Fransa’nın üç büyüklerinden HBC Nantes.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında 19. günün takımı bu sezon Beşiktaş’ın rakibi olan Fransız ekibi HBC Nantes.

Björn Pazen, wild kart ile ilk Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşayacak Fransa’nın üç büyüklerinden HBC Nantes’ı anlattı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI BELLİ OLDU

2013 ve 2016 yıllarında EHF Kupası’na ev sahipliği yapan ve final oynayan HBC Nantes, bu sezon aldığı davetle ilk defa katıldığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki üçüncü Fransız takımı olacak.

2013 Dünya Şampiyonu Alberto Entrerrios jübilesini yaptı, Valero Rivera FC Barcelona Lassa’ya transfer oldu. Kaleciler Mattias Schulz ve Gorazd Skof İsviçre ve Fransa’ya gitti. Ancak ekibe katılan yeni oyuncular gidenleri aratmayacak kalibrede olduğu için Antrenör Thierry Anti’nin devler ligine hazır görünüyor.

NANTES’A İKİ DÜNYA ŞAMPİYONU

Nantes, iki Dünya Şampiyonu oyuncuyu  dünyanın en büyük iki kulübünden transfer etti: FC Barcelona Lassa’dan Eduardo Gurbindo (İspanya 2013) ve THW Kiel’den Dominik Klein (Almanya 2007). Devler liginin yeni ekibinin renklerine bağladığı diğer oyuncular ise kaleciler Cyril Dumoulin (Toulouse) ve Arnaud Siffert (Montpellier) oldu.

FC Barcelona Lassa’nın yıldızı Raul Entrerrios’un ağabeyi olan Alberto Entrerrios, yardımcı antrenörlük görevini Gregory Cojean’dan devraldı. Cojean ise altyapının başına geçti. A Takıma oyuncu çıkarma sorumluğu artık Gregory Cojean’ın.

Nantes maçlarını EHF Başkanı Jean Brihault’un övgüsünü alan Trocardière Arena’da oynuyor. Brihault, Nantes’ın salonunu gelecekteki büyük organizasyonlar için düşündüklerini belirtti.

“MOTOR” TAM GAZ ÇALIŞIYOR

Nantes Başkanı Gaël Pelletier; “2011 yılından bu yanan Avrupa kupalarında mücadele ediyoruz ve amacımız VELUX EHF Şampiyonlar Ligine katılmaktı. İlk adımı atmış olduk. Şampiyonlar Ligine katılmak çok çalışmanın ödülü. Oyuncularımız, çalışanlarımız ve sponsorlarımız bu ligde olmaktan büyük keyif alacağız. Bizim için yeni bir dönem başladı” dedi.

BEŞİKTAŞ İLERLEME KAYDEDEBİLECEK Mİ?

Fransız ekibin ilk hedefi Son 16’ya ulaşmak. Başkan Pelletier; “Eğer başarabilirsek harika bir başlangıç yapmış olacağız. Bazı rakiplerimizin VELUX EHF Şampiyonlar Ligi tecrübesi bizim için dezavantaj. Ancak biz de tempoya çabuk alışıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

DINAMO BUCURESTI 10 YIL SONRA DEVLER LİGİNDE

Kaptan Rock Feliho da gruplardan çıkabileceklerini düşünüyor. İlk sezonda Son 16’ya ulaşmanın büyük iş başarmak olduğunu vurgulayan Kaptan, rakiplerine de temkinli yaklaşıyor: Grubumuz için düşünceler karışık çünkü oldukça homojen. Biz de diğer takımlar gibi şansımızı kullanmaya bakacağız. Hırslıyız ve çok çalışacağız.”

Uluslararası arenada yeni bir tecrübeye yelken açan Nantes, ulusal ligini de ilk üç içinde bitirmeye çalışacak. Nantes, 2015/2016 Sezonunda LNH’yi 3. sırada bitirdi.

KISACA HBC NANTES

HBC Nantes’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubundaki rakipleri Beşiktaş Mogaz HT, Danimarkalı TTH Holstebro, Ukraynalı HC Motor Zaporozhye, Rumen Dinamo Bucuresti ve Ön Eleme Grubu 2 birincisi.

Fransa liginde hiç şampiyonluğu bulunmayan HBC Nantes 2014 yılında Fransa Kupası’nı kazandı.

Gelenler: Dominik Klein (THW Kiel), Senjamin Buric (Gorenje Velenje), Eduardo Gurbindo (FC Barcelona), Jerko Matulic (Chambery), Olivier Nyokas (Göppingen), Arnaud Siffert (Montpellier Handball), Cyril Dumoulin (Toulouse), Romain Lagarde (Nantes altyapı)

Gidenler: Alberto Entrerrios (jübile), Uros Bundalo (HC Erlangen), Matias Schulz (Pfadi Winterthur), Valero Rivera (FC Barcelona), Jordan Camarero (Pays d’Aix Universite Club), Sime Ivic (Orlen Wisla Plock), Gorazd Skof (Paris Saint-Germain), Vitaly Komogorov (HC Odorhei), Rodrigo Salinas (Chartres Metropole Handball 28)

Antrenör: Thierry Anti (2009)
Yardımcı Antrenör: Alberto Entrerrios (2016)
Kaptan: Rock Feliho

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 1

EHF Kupası karnesi
Finalist: 2012/13, 2015/16
Çeyrek final: 2013/14
3. Tur: 2011/12

 

Bakmadan Geçme