Neden Rostov-Don yerine Kastamonu’yu tercih etti?

Kastamonu Belediyesi GSK’nın dünyaca ünlü antrenör Helle Thomsen’a imza attırması Dünya hentbolunda gözlerin Türkiye’ye çevrilmesini sağladı.

GÜRCAN BUDAKÇI / HENTBOLHABER.NET –  Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde Kastamonu Belediyesi GSK Danimarkalı Helle Thomsen’a imza attırmayı başardı.

Kastamonu Belediyesi GSK’nın Helle Thomsen’a imza attırmayı başarması, Avrupa basınında şok etkisi yarattı. Çünkü Helle Thomsen’a son dönemde Rus ekibi Rostov-Don’da talip olmuştu. Avrupa’nın önde gelen hentbol kanalları ve yayın organları, Helle’nin Rusya’ya gidebileceğini açıklamasına rağmen Helle Thomsen Kastamonu’yu tercih etti.

Danimarkalı Helle Thomsen, Rostov-Don’ un başında İspanyol Ambros Martin’ den boşalan teknik patronluk pozisyonunu neden reddettiğini ve yeni ekibi Kastamonu hakkındaki görüşlerini sport.tv2.dk’ye paylaştı.

Helle Thomsen, “Teklif Rusya’dan geldi. Ama profesyonel kalmalıydım. Gerçek şu ki, koronavirüs nedeniyle Rostov-Don’da çalışmaya başlamak için ne zaman Rus vizesi alabileceğimi bilmiyordum. Potansiyel olarak, takım sezona başladıktan sonra Rusya’da olabilirdim. Böyle bir iş yapmak anlamsız ve profesyonelce değil. Bunun profesyonelce olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Neden Kastamonu’yu kabul ettiğini de açıklayan Helle Thomsen, ” Benim için yeni ve çok ilginç bir mücadele olacak. Evet, yeni ekibim iyi hentbol oynamayı biliyor. Ancak, Şampiyonlar Ligi seviyesinden bahsedersek, gerideyiz. Gelişmek, öğrenmek istiyorlar. Bu nedenle, bu projeye katılmak benim için önemli ve çok ilginç olacak” dedi.

Helle Thomsen’ın 10 Ağustos Pazartesi günü takımla birlikte olacağı ifade edildi.

Helle Thomsen, Kastamonu Belediyespor’da

Helle Thomsen’in yardımcıları belli oldu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR…

 

Bakmadan Geçme