Nilüfer Belediye Çıtayı Yükseltti

Erkekler Hentbol Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Bursa Nilüfer Belediyespor, 2012-2013 sezonunda ligde, kupada ve Avrupa'da başarı arayacak. 3 farklı kulvarda birbirinden zorlu maçlara çıkacak olan Bursa temsilcisi, yeni sezon öncesi kadrosuna yaptığı önemli transferlerle dikkat çekiyor.

HaberAlt yapıya verdiği büyük önemle Türk hentbolunun kilometre taşlarından biri olan Nilüfer Belediyespor, aynı zamanda da Süper Lig’in en genç antrenörüyle 2 sezondur yola devam ediyor. Antrenör Fatih Işık yönetiminde başarılı bir çıkış yakalayan Nilüfer Belediyespor, yeni sezona da oldukça iddialı hazırlanıyor. Hentbolhaber.net olarak Türk hentbolunda çok önemli bir yeri bulunan Bursa Nilüfer Belediyespor’un, dünü, bugünü ve geleceği hakkında kulüp antrenörü Mehmet Fatih Işık ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Sözü fazla uzatmadan sizleri bu özel röportajla baş başa bırakıyoruz.
 

**Hocam hentbol antrenörlerini tanıtmak adına biraz kendinizden bahseder misiniz?

Işık- 07.12.1981 Kağızman doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü mezunuyum. Tekirdağ Tredaş Spor Kulübü’nde başlayan sporculuk hayatım Nilüfer Belediyespor’da son buldu. 2006 yılında aktif sporu bıraktım. 2006 yılında alt yapı koordinatörü ve A Takım yardımcı antrenörü olarak Nilüfer Belediyespor’da göreve başladım. Sayısızca alt yapılarda ekibimle beraber büyük başarılara imza attık. 2010 yılında Nilüfer Belediye Spor Kulübü’nde Baş Antrenör olarak göreve geldim. 2 yıldır ekibimle alt yapılarda ve A Takım bazında başarılarımıza devam etmekteyiz. Süper Lig’in en genç antrenörü olarak tabi ki benim de milli takımlar boyutunda hayallerim bulunmakta. Doğru planlamalar, projeler ve çalışmalar ile Türk hentbolu hak ettiği değeri bulacağına ve arzulanan başarıları en kısa zamanda yakalayacağına olan inancım yüksektir.
 

** Geçen sezon ligdeki pozisyonunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz, bu seneki hedefleriniz neler?

HaberIşık- Geçen yıl Avrupa kupalarına katılma hedefi ile çıktığımız yolda başarılı olmanın gururunu yaşamaktayız. Bu sene takımımız 3 kulvarda mücadele edecektir. Öncelikle zorlu EHF Cup’ta başarılı olarak Ülkemize, Şehrimize ve Nilüferimize yakışır bir şekilde temsil etmek istiyoruz. Ligde ve Türkiye Kupası’nda da en üst sıraları zorlayarak geçen yıl ki gibi Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz.
 

** Takımdan ayrılan ve transfer edilen sporcular, ya da transfer edilecek sporcular hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?

Işık- Nevzat Hocaoğlu, Muhammet Bakır, Alican Göçmen, Pedja Kostıc, Nikita Dolenko ile yollarını ayıran takımımız, Stanko Kljajic (Kaleci), Mikovic Boban (Sol oyun kurucu), Boris GRK (Orta oyun kurucu), Sergıy Sulysaryev (Sağ oyun kurucu), İbrahim Üçdağ (Pivot) transferlerini yaparak transferi sonlandırmıştır.
 

** Katılacağınız hazırlık turnuvaları var mı? Şayet varsa bunlar hangileri?

HaberIşık- Bursa’da Nilüfer’de ev sahipliğini yapacağımız Nilüfer Kupası 2012 ve Sırbistan’da Şampiyonlar Ligi takımlarının katıldığı üst düzey bir turnuvaya katılacağız.
 

** Gençler Ligi ile ilgili düşünceleriniz neler?

Işık- Türk hentbolunun ciddi anlamda önünü açmaya yönelik atılmış önemli bir adım ve karar olduğunu düşünüyorum. Türk hentboluna büyük bir ivme kazandıracağı gibi gençlerimizin umutlarını ve hayallerini canlandıracaktır.

 

Haber
 

** Hentbolhaber.net web sayfası ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Işık- Tek kelime ile harika inşallah bu tarz sitelerin artarak çoğalması Türk hentboluna büyük kazanımlar sağlayacağını düşünmekteyim. Ciddi anlamda takipteyim ve çok başarılı buluyorum. Site kurucularını ve editörlerini kutluyor, çalışmalarınız da başarılar diliyorum.
 

**Sonuç olarak 2012/13 sezonu ile ilgili olarak temennileriniz nelerdir?

Işık- Bütün camiamıza yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını ister, yeni sezonda herkese başarılar dilerim.

 

Bakmadan Geçme