Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ile özel röportaj

Hentbolhaber.Net ekibinden Ali Erbil Altanlar, Bursa Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ile röportaj gerçekleştirdi.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Hentbolhaber.Net olarak Hentbol’un en değerli altyapı ekiplerinden biri olan Nilüfer Belediyespor’un en büyük destekçisi Nilüfer Belediyesi Başkanı Turgay Erdem ile röportaj gerçekleştirdik.

Ali Erbil Altanlar: Çok önemli bir spor kültürü olan Bursa şehrinin çok önemli bir ilçesi Nilüfer’in Belediye Başkanı olarak öncelikle spor için yaptığınız çalışmalar dolayı çok teşekkür ederim. Nilüfer Belediyespor Kulübü’ne daha sonra geleceğim. Bunun dışında ilçe genelinde sportif anlamda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz.

Başkan Turgay Erdem: İlçe genelinde her yaştan ve her kesimden insanın spor yapabilmesi için yürüyüş yolları, açık alan spor aletleri gibi uygulamalarımızı yaygınlaştırdık. Spor Kulübümüzle birlikte bu alanlarda spor hocaları eşliğinde yürüyüşler ve sabah antremanları organize ettik. Amaç her insanın yaşamına sporu sokmak. Özellikle çocuklar mutlaka sanatın ve sporun bir dalı ile ilgilensinler sporla iç içe büyüsünler ve spor hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olsun istiyoruz. Bunun için yaz-kış spor okulları çalışmaları yaparak bugüne kadar Nilüfer’de onbinlerce çocuğa spor eğitimleri verildi. Her yıl binlerce çocuğun katılımıyla uluslararası katılımlı spor şenlikleri yaparak bir ay boyunca çocukları sporla kaynaştırdık. Ayrıca her mahalleye halı sahalar yaparak gençlerin futbola olan isteğini, amatör spor kulüplerinin çalışmalarını destekledik. Öte yandan elbette çok sayıda spor tesisi yaparak spor kenti Nilüfer’e yakışır bir altyapı kurmaya çaba gösterdik.

Haber

Ali Erbil Altanlar: Nilüfer Bursa’nın en çevreci ilçelerinin belki de başında geliyor. Çok önemli spor tesisleri ve yeşil alanları var. Belediye Başkanısınız ama asıl mesleğiniz mimarsınız. Bu anlamda tesisleri ve yeşil alanları artırmak yolunda  projeleriniz nelerdir.

Başkan Turgay Erdem: Şu an Nilüfer’de 310 park ve koşu yolu var. En çok talep edilen hizmetler de bunlar. Nilüfer Belediyesi olarak biz de bu talebe karşılık vermeye çalışıyoruz ve her yıl yeşil alanlarımızı ve sportif amaçlı tesislerimizi ve açık spor alanlarımızı artırmaya çaba gösteriyoruz.

Ali Erbil Altanlar: Bir Bursalı olarak Nilüfer ilçesi  sınırları  içinde  tesisleri yer alan şehrin markası Bursaspor’un son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Timsahlar tekrar Süper Lige dönecek mi?

Başkan Turgay Erdem:Bursaspor hepimizin ortak değeri ve ben toparlanacağına tekrar Süper Lig’e döneceğine inanıyorum.

Haber

nilüfer göztepe

Ali Erbil Altanlar: Nilüfer Belediyespor’a dönmek istiyorum. Nilüfer Belediyespor ülkemizin en önemli spor kulüplerinden biri. Voleybol ve Hentbol başta olmak üzere birçok branşta faaliyet gösteriyorsunuz. Kulübün faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verir misiniz?

Başkan Turgay Erdem:Nilüfer Belediyespor Kulübü 1999 tarihinde, Nilüfer halkına ve genç kuşaklara bir ömür boyu spor yapma bilincinin kazandırılması ve spor yapmanın bir yaşam kültürü haline getirilmesini sağlamak için gerekli sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmak amacıyla kurulmuştur. Kulübümüz toplamda 20 branşta faaliyet göstermekte olup aktif olarak 11 branşta yarışmacı gruplarla mücadele etmektedir. Atletizm, basketbol, briç, bisiklet, jimnastik, hava sporları, hentbol, karate, squash, voleybol, yüzme…

Kulübümüzün hedeflerine gelince; her zamanki gibi altyapılarımıza yatırım yapıp buradan yetişecek sporculara sabır gösterip gerekli şansı tanıyarak gelişimlerini tam anlamıyla sağlamak ve bu sporcuları ülke sporuna kazandırmak, bu sayede geleceğimizi güvence altına almak milli takımlara ve olimpiyatlara sporcu göndermek en büyük hedeflerimiz arasındadır. Alt yapılara verilen önem hem daha az maliyetli hem de daha verimli olacağından kulübümüzün de geleceğini güvence altına almış oluyoruz.  Ayrıca ülkemizde maalesef temel spor eğitimi eksik ve yetersiz olarak alan sporcularımızın katıldıkları müsabakalarda özellikle uluslararası müsabakalarda bu eksiklikler gün yüzüne çıkmaktadır. Alt yapılarına önem vermeyen ülkelerin genç nüfusu ne kadar fazla olursa olsun başarılı olmalarına imkan yoktur. Ülke imkanlarımızı dış transferler yerine tesisleşme ve alt yapıya harcadığımız takdirde ilerleyen süreçlerde bunun meyvelerini alacağız kuşkusuz, Biz Nilüfer Belediyesi olarak alt yapıdan bahsedip de tesisleşmeyi bağımsız düşünmüyor ve girişimlerimizi bu yönde belirleyip sporcularımızın sağlıklı antrenman yapacakları ve temel eğitimlerini alacakları tesislerle onları buluşturmaya devam ediyoruz.

Ali Erbil Altanlar: Hentbol takımı son derece başarılı bir sezon geçirdi. Son haftaya kadar Avrupa Kupaları şansını kovaladı. Gelecek sezon hentbol de hedefleriniz nelerdir?

Başkan Turgay Erdem: Hentbol takımımızın hedefleri yukarıda bahsettiğimiz gibi alt yapıdan yetişen sporcularla liglerde mücadele edip ülke sporuna ve milli takımlara yeni isimler kazandırmak. Geçen sezon 6 sporcu alt yapıdan A takıma yükselmiş ve kendilerini gösterme imkanı bulmuşlardı. Çalışmalarımız bu sezon da alt yapı üzerinden devam edecektir.  Ayrıca Hentbol milli takımına da 4 sporcu gönderilmiştir.

Haber

Ali Erbil Altanlar: Aynı soruyu voleybol için de sormak istiyorum.

Başkan Turgay Erdem: Voleybol takımımız da tarihinde ilk defa ligi 5.sırada tamamlayıp Avrupa kupalarına gitmeye hak kazanmıştır. Rakiplerimiz olan özellikle büyük bütçeli takımları içeride ve dışarıda yenerek sezon sonunda hedeflediğimiz yerde ligi tamamladık. Ayrıca Takımımıza alt yapıdan 3 sporcu kazandırmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. İlerleyen dönemlerde bu sayıyı artırmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Katılacağımız Avrupa kupasında da hedefimiz o kupayı Nilüfer’e getirip kulübümüzün başarısını taçlandırmak.

Haber

Ali Erbil Altanlar: Ülkemizde sizce sporda neden istikrarlı başarılar elde edemiyoruz. Bu konuda size göre neler yapılmalı Sayın Erdem?

Başkan Turgay Erdem: Ülkemizde ki kulüplerin çoğu futbola aşırı derecede önem verip, futbolda da kaynaklarını bir iki kulüp dışında genellikle altyapılarına değil de yabancı oyunculara veya yurtdışında hazır yetişmiş gurbetçi oyunculara yönelik yapmaktadırlar. Aslında bu durum futbolda böyle olduğu gibi diğer branşlar olan basketbol, voleybol, hentbolda, kadın ve erkek takımlarında da farklı değildir ülkemizde. Diğer branşlarda da derece almış veya madalya kazanmış olan sporculara baktığımızda halter, güreş, atletizm gibi bazı istisnalar olsa da genellikle ya yabancı kökenli sporculara ya da dış ülkelerden gelip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş sporculara rastlamaktayız. Bunun da alt yapılara yeterli destek verilmemesi ve tesisleşmenin yeterli olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Öz kaynaklarımızı kullanmayıp kendi bünyemizde ki çocuklara sabır gösterip onlara imkan vermediğimiz müddetçe bu sistem kolay kolay değişmeyecektir. Kulüplerimizin çoğunun genel bakış açısı kısa vadede başarılı olmak olduğundan dolayı günü kurtarmaya yönelik, altyapılara yapılacak yatırımları gereksiz bir harcama olarak görmekte ve altyapıdan yetişen sporcularla uzun vadede başarıyı göze alamamaktadırlar. Kısa vadede başarıya odaklı olan kulüplerimizin mali durumları ortada borçlanmayla ve günü kurtarmayla birlikte ileriki dönemlerde büyük sıkıntılar olacağı kanaatindeyim.  Spor Bakanlığımızın ve Spor Genel Müdürlüğümüzün konuyu acil ele alıp adaletli ve verimli tesisleşme ile birlikte altyapılara özel önlem almaları gerekmektedir. Altyapılara ve tesisleşmeye harcanan ödenekler gereksiz değil geleceğimizi ilgilendiren ve kurtaran hamlelerdir”

Nilüfer Belediyesi Başkanı Sayın Turgay Erdem’e Hentbolhaber.Net olarak teşekkür ederiz.

Bakmadan Geçme