Nilüfer Belediyesi SK – Spor Toto SK: 24-28

Hentbol Erkekler Süper Ligi 22.hafta son maçında Spor Toto, Nilüfer Belediyesi SK’ya konuk oldu.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler Süper Ligi 22.hafta maçında Spor Toto, Nilüfer Belediyespor’a konuk oldu.

Şampiyonluk için kazanması gereken Spor Toto ile Nilüfer Belediyespor arasındaki müsabaka başa baş başladı. Karşılıklı goller ile devam edilirken, ilk 5 dakika 3-4 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi. Spor Toto’da kaleci Çoşkun üst üste kurtarışlara imza attı. İlk 8 dakikada Coşkun Göktepe 6 kurtarışa imza attı. 10.dakika 5-5 eşitlik ile geçildi. 11. dakika da ev sahibi 6-5 öne geçmeyi başardı. 14.dakikada Nilüfer Belediyespor farkı iki sayıya çıkarınca (7-5) Spor Toto’da Serdar Seymen mola aldı. 10.dakika da en son golünü atan Spor Toto, skor üretmekte zorlandı. 18.dakika içinde Halil İbrahim Öztürk 8 dakika sonra Spor Toto adına golü atan isim oldu. 20.dakika  10-7 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile geçildi. Ev sahibi takımın kalecisi Hüseyin Bereket ile Spor Toto kalecisi Coşkun Göktepe’nin kurtarışları ilk devreye damga vurdu. İlk devre skoru 14-13 ev sahibi ekip lehine oldu.

İlk devrede özellikle Spor Toto’nun maçı kazanma arzusu hücumda ve savunmada daha fazla hata yapmasına sebep oldu. Nilüfer Belediyespor daha kontrollü oyun oynarken, Hüseyin Bereket, Spor Toto’nun şutlarına kalesini kapadı.

Müsabakanın ikinci yarısına başlayan Spor Toto oldu. Ancak ilk hücumda konuk ekip eli boş döndü. ikinci devrenin ilk golü Nilüfer Belediyespor’dan geldi. 35.dakika 16-15 ev sahibi lehine geçildi. 37.dakika içerisinde Spor Toto öne geçen taraf oldu (16-17). 42. dakikada Spor Toto aradaki farkı üç sayıya çıkardı(18-21). Müsabakanın ikinci devresinde Halil İbrahim Öztürk, Spor Toto’yu sırtlamaya başladı. 45.dakikada Spor Toto oyuna ağırlığını koymaya başladı. Maçın son 10 dakikasına 21-24 konuk ekibin üstünlüğü ile girildi. Maçın sonlarında Spor Toto istediği mücadeleyi ortaya koymayı başardı. Coşkun Göktepe maçın kahramanı olmaya ikinci yarıda da devam etti. Kritik kurtarışlara imza atan Coşkun Göktepe galibiyette önemli rol oynadı. Maçın sonuna kadar üstünlüğünü devam ettiren Spor Toto maçı 24-28 kazanmayı başardı.

Spor Toto, müsabakayı 24-28 kazanarak 2020/21 sezonu Hentbol Erkekler Süper Ligi şampiyonu oldu.

 

Bakmadan Geçme