Nilüfer- Mersin Hentbol Maçı Sonrası

Hentbol Erkekler Süper Ligi 11.haftanın son maçı Bursa Nilüfer Belediyespor ile Mersin Hentbol arasında oynandı.

Zirveyi ilgilendiren bu önemli karşılaşma öncesi Bursa Nilüfer Belediyespor, Ankara Maliye Milli Piyango’dan yara almış, Mersin Hentbol ise kendi evinde İzmir’e üstünlük sağlamıştı.

Ligde iddaalı olan her iki ekibin karşılaşmasında Bursa Nilüfer Belediyespor, geçen haftaki mağlubiyetin acısını Mersin Hentbol’den çıkardı.  Mersin Hentbol’de ise yenilginin  bu yoğun maç programı içerisinde olabileceği görüşünde.

Bir hafta da üç maç oynanan Erkekler Süper Ligi ekipleri zaman zaman ummadıkları puan kaybı yaşıyorlar.

Bursa Nilüfer Belediyespor’da Antrenör Fatih Işık‘da konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Maliye Milli Piyango karşısında gerçekten hiç ummadığımız puan kaybı yaşadık. Ankara temsilcisi daha iyi oynadı ve kazandı. Bu maç sonrası Bursa’da gerekli çalışmaları yaparak hazırlandık. Döner dönmez oyuncularım ile bir toplantı yaparak Maliye Milli Piyango maçının unutulması gerektiğini söyledim. Çünkü lig uzun bir maraton elbette inişli çıkışlı bir grafiğimiz olacak. Önemli olan bu bölümleri iyi konsantre olarak, takım birlikteliği ile atlatmak idi. Bizde Mersin Hentbol maçında bunu gerçekleştirdik. Takım oyuncularım ilk bölümlerde o kadar iyi savunma yaptılar ki, rakibimizi ilk yarıda motivasyon yönünden yıkmayı başardık ve 21-8 lik ilk yarı skoru bizim savunmamızın karşılığı idi. Mersin Hentbol’de bu maç yoğunluğunun dezavantajını yaşamış gibiydi. Çünkü bir haftada üç maç oynamak takımları hem mental hem de fiziksel anlamda yıpratıyor. Bu sebeble kendi saha ve seyirci avantajımızı kullanarak istediğimiz sonucu oyuncularımın üstün performansı ile aldık. Hepsine teşekkür ediyorum."dedi.

Mersin Hentbol cephesinde ise Sportif Direktör Osman Özoğlu, yoğun maç programı trafiğinde kötü bir puan kaybı yaşadıklarını belirtti. Özoğlu, "Kış şartlarında 3 günde 1 maç gerçekten ekibimizin yıpranmasına sebeb oldu. Kadro derinliği sıkıntısını yaşıyoruz. Sakat oyuncularımızın olması sıkıntılar yarattı. Bursa maçında da galibiyeti çok istiyor ve bu konuda da iddaalı idik ,ama istediğimiz sonuç olmadı. Kötü oynadık ve yenildik. Önümüzde şimdi önemli bir müsabaka var. Cumartesi Ankara’da oynanacak olan İl Özel İdare maçı için gerekli çalışmaları yaptık. Bu maç yoğunluğundan en  iyi şekilde puanlarla ayrılmak istiyoruz."dedi.

Nilüfer Belediyespor: 38 – Mersin Hentbol: 29

Salon: Nilüfer Belediyesi
Hakemler: Ozan Yurt, Abdullah Özdeniz
Nilüfer Belediyespor: Stanko(İsmet), Boris 4, Mykta 5, Erdinç 1, Borko 7, Çağlayan 5, Çetin 6,İbrahim 2, Müjdat, Şuayip 2, Durmuş 1, Ramazan 1, Burak 3, Milos 1
Mersin Hentbol: Enis, İvica 5, Ali 4, Arapoviç 7, Kosyak 2, Komagonos 2, Ozan 2, Emre 4, Semih, Muhammet 2, Aykan 1

İlk yarı: 21-8 (Nilüfer Belediyespor lehine)

İki dakika cezası alanlar: Şuayip(3), Mykta (2), Çetin, Burak, Borko, Milos, İbrahim, Ramazan (NilüferBelediyespor), Kosyak (2), Ayhan, Ozan (Mersin Hentbol)

Diskalifiye: Şuayip (Nilüfer Belediyespor)

Bakmadan Geçme