Norveç – İsveç: 36-19

İskandinav derbisinde komşusu İsveç ile karşılaşan Norveç rakibi karşısında Bronz madalya ya uzanırken fazla da zorlanmadı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Olimpiyat Oyunlarında Kadınlarda da Bronz madalya sahibini buldu.

Grup karşılaşmalarını  lider tamamlayan Norveç ve İsveç yarı finallerde başarılı olamayınca Bronz madalya maçına çıkmak zorunda kalmışlardı. Hentbol de söz sahibi olan 2 komşu ülkenin mücadelesi  çekişmeden uzak geçti.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte oyuna ağırlığını Norveç deyim yerindeyse karşılaşmayı domine etti. Hızlı hücumlarla fazla zorlanmadan skor üreten Norveç farkı yavaş yavaş açtı. Norveç savunmada da etkili bir performans ortaya koyarken tecrübeli kaleci Silje Solberg İsveç ataklarına karşı set çekti. Norveç’in aksine skor bulmakta zorlanan İsveç ilk yarıda sadece 7 gol bulabildi. Kadınlarda Olimpiyatlarda ilk defa yarı finale kalan İsveç ilk yarıda 6 ve 8 dakikalık 2 değişik periyotta gol bulamazken devre 19-7 Norveç’in lehine kapandı.

Karşılaşmanın ikinci 30.dakikasında da görünüm değişmedi. İsveç’in çabaları farkı kapatmaya yetmezken ilk yarıya nazaran kontrollü bir oyun sergileyen Norveç zorlanmadan galibiyete uzandı. Sahadan 17 gol farkla 36-19 galibiyetle ayrılan Norveç 2016 Rio ‘nun ardından Tokyoda da Bronz madalyanın sahibi olarak ünvanını korudu.

 Norveç de Kari Dale Brattset (8(10) ve Nora Mork (8(11) toplam 16 golle takımların en skorer oyuncuları oldular. Camilla Herrem (3/4) ,Stine Oftedal (3/4) ,Veronica Kristiansen (3/5) ve Stine Skogrand da (3/5) toplam 12 golle galibiyete katkıda bulundular. Silje Solberg ‘de 14/33 (%42) kurtarış yüzdesiyle maçın kilit oyuncularından biri oldu. Norveç maç boyunca  kullandığı 3 tane 7 metre atışını da Nora Mork ile gole çevirdi.

Johanna Westberg (4/8) ve Jenny Carlsson (4/10) Norveç ağlarına dörder gol bıraktılar.İsveç bu karşılaşmada 7 metre atışlarında 3/4 isabet sağladı

Bu arada iki takımda 3 defa 2 dakika cezası alarak maçı tamamladılar.

 

Bakmadan Geçme