Norveç mi İsveç mi? sorusunun cevabı belli oldu

EHF Euro 2022 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıkmak için takımlar kıyasıya mücadele ederken, dün oynanan müsabakalar nefesleri kesti.

Hırvatistan -Danimarka maçı ile İsveç – Norveç maçı sonucu merak edilen en önemli iki müsabaka idi. Maçlar da gülen Danimarka ile Norveç olurken, Kadın Hentbolunu yakından takip eden Gürcan Budakçı, müsabakaları yorumladı.

“2022 Avrupa Kadınlar şampiyonasında dokuzuncu gün:

Ana tablodaki grup 1 müsabakaları vardı. Danimarka ve Hırvatistan ilk seansta karşılaştı. Bu maç aynı zamanda 2020 Avrupa şampiyonası 3.- 4. Maçının rövanşı olacaktı. Bu kez sıklet farkı ortadaydı ve beklenildiği gibi Danimarka 9 gol farkla kazandı. Final maçına yaklaştıkça seyir zevki yükseliyor, özellikle kaleci performansları hayran bırakıyor. Bu müsabakada Hırvat kalecisi Tea Pijevic yine alkış toplarken arkadaşları ona ayak uyduramadı. Danimarka kalecisi A. Rebecca Reinhardt %40 ile harikalar yarattı ve ayakta alkışı hakketti. Hırvatistan’ın Danimarka’ya 10 tane 7 metre vermesi, Danimarka’nın bunlardan 5 tanesini gole çevirmesi maçın parolalarından biriydi.

Günün ikinci seansında beklenilen maç vardı, Norveç İsveç karşı karşıya. Beklenildiği gibi çok güzel bir maç oldu. Mücadelede “nordik kardeşliği” yoktu, gayet hızlı ve sert bir müsabaka oldu. İlk yarısı 13 -13 biten karşılaşmada Norveç kalecisi Katrine Lunde ve İsveç kalecisi Jessica Ryde performansları ile büyüledi. İkinci yarıda Lunde devam ederken, İsveç Johanna Bundsen ile kalesini korudu. Katrine Lunde ikinci yarı vites arttırdı ve Norveç’in maç dengesini lehlerine bozmasını sağladı. Maç 2 gol üstünlükle Norveç’in olsa da İsveç’te gözünü kupaya dikmiş durum2022ad dünyanın her yerinde oynayacak sporcular.

Hatta erkekler liginde dahi diyerek iddiayı arttırıyorum.”

13 Kasım 2022 Pazar Günü Müsabaka Programı:

Saat:20.00 Hollanda – İspanya

Saat:22.30 Fransa – Karadağ

Bakmadan Geçme