O biiiiir “Bundesliga Şampiyonu”

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında sıradaki ekip Bundesliga’nın son şampiyonu Rhein-Neckar Löwen…

HENTBOLHABER.NET –  Şampiyonlar Ligi geri sayımında Björn Pazen bu defa Mannheim’ın aslanlarını tanıtıyor…

Löwen (Aslanlar) VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki sekizinci sezonuna Almanya şampiyonu olarak katılıyor. Rhein-Neckar Löwen’in ilk Bundesliga şampiyonluğunu ilan ettiği son lig maçı aynı zamanda kulüp tarihinin en önemli oyuncusunun veda maçıydı. ‘Mannheim’ın oğlu’, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Yıldız Takımının Sol Kanat oyuncusu Uwe Gensheimer 13 yılın ardından Löwen’e veda etti. Gensheimer’in Paris Saint-Germain’e transferi yılın en önemli imzaları arasında yer aldı.

#1teamamZiel

A photo posted by Rhein-Neckar Löwen (@rnloewen) on

Almanya’da dört kez yılın hentbolcusu seçilen Gensheimer yerine İzlandalı Gudjon Valur Sigurdsson Barcelona’dan Löwen’e döndü.

Barcelona’ya transfer olan Makedon kaleci Borko Ristovski’nin yerini THW Kiel’in eski kalecisi Andreas Palicka aldı. İsveçli milli kaleci Mikkael Appelgren kadrodaki yerini korudu.

Löwen, yeni sezonun başında Alman Kupası şampiyonu Magdeburg’u mağlup ederek Alman Süper Kupasını (Pixum Super Cup) kazandı.

Geçen sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Son 16’da Zagreb’e dramatik şekilde elenen Mannheim ekibinde uluslararası hedef oldukça mütevazı…

Hazırlık dönemi Löwen için iyi geçti denemez. İki Sağ Oyun Kurucu Alexander Petersson ve Harald Reinkind sakatlıkları nedeniyle sahaya inemezken dört oyuncu da Olimpiyat Oyunlarında mücadele etti. Danimarkalı Mads Mensah Larsen altın ve Hendrik Pekeler bronz madalya ile Rio’dan döndü. Gensheimer’in ayrılmasının ardından İsviçreli milli oyuncu Andy Schmid, Löwen’in yeni takım kaptanı olarak seçildi. Schmid üç yıl üst üste (2014-2016) Bundesliga’nın en iyi oyuncusu seçilmişti.

ASLANLARA KADIN DİREKTÖR

Schmid; ” Her oyuncu Şampiyonlar Liginin parçası olmayı hayal eder çünkü orada yalnızca en iyilerin en iyileri birbirleriyle yarışır” dedi. Löwen, geçen sezon Son 16’da elendiği Zagreb’den rövanş alma şansına sahip olabilir. Gruptaki diğer büyük rakipler ise Kielce ve Vardar. Schmid; “Burada kolay eşleşme olmaz. Kielce ilk sıra için favori. Biz, Vardar ve Zagreb ikincilik için rekabet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçen Temmuz’da Lars Lamade’den boşalan kulüp direktörlüğü görevine Jennifer Kettemann geldi. Bayan Kettemann; “Öncelikle Son 16’ya kalmayı hedefliyoruz. Sonra da önümüzdeki maçlara bakacağız. Bu aşamadan sonra zorlu eşleşmeler gelecek. Geçen sezonlardan bazı takımları biliyoruz ama Brest’i hiç tanımıyoruz. Alman şampiyon olarak yeni bir uluslararası sezona başlamanın heyecanı içindeyiz. Tek sıkıntımız çok seyahat etmek olacak” dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

BU TAKIM UÇARSA KİMSE TUTAMAYACAK

BEBESHKO’NUN ÖĞRENCİLERİ DEVLERE KARŞI!

SZEGED İÇİN HER MAÇ BİR FİNAL

CELJE PAZARLAMAYA EL ATTI

KISACA RHEIN-NECKAR LÖWEN 

Almanya Şampiyonu: 2016 (2014, 2015 yıllarında ikinci)
Almanya Kupası: – (2006, 2007, 2010 yıllarında finalist)

Şampiyonlar Ligine ilk defa Bundesliga şampiyonu unvanıyla dahil olan Rhein-Neckar Löwen 2016/17 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunda geçen sezon olduğu gibi Vive Tauron Kielce ile karşılaşacak. Diğer rakipleri ise RK Celje Pivovarna Laško, Belarus şampiyonu HC Meshkov Brest, Makedonya şampiyonu HC Vardar, Hırvatistan şampiyonu HC PPD Zagreb, Macaristan ikincisi MOL-Pick Szeged ve İsveç şampiyonu IFK Kristianstad olacak.

Gelenler: Andreas Palicka (Aalborg Handbold), Dejan Manaskov (Vardar Skopje), Gudjon Valur Sigurdsson (FC Barcelona), Michel Abt (SG Kronau-Östringen)
Gidenler: Uwe Gensheimer (Paris St. Germain), Stefan Kneer (HSG Wetzlar), Stefan Sigurmannsson (Aalborg Handbold), Borko Ristovski (FC Barcelona)

Antrenör: Nikolaj Jacobsen (Temmuz 2014)
Kaptan: Andy Schmid

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 8
Yarı final (2): 2008/09, 2010/11 (FINAL4)
Çeyrek final (2): 2009/10, 2013/14
Son 16 (2): 2014/15, 2015/16
Eleme (1): 2011/12

EHF Kupa Galipleri Kupası karnesi
Final: 2007/08

EHF Kupası karnesi
Şampiyon: 2012/13
Yarı final: 2011/12
Çeyrek final: 2006/07

Bakmadan Geçme