O koltuk kimin olacak?

IHF Yılın Teknik Direktörünü seçiyor. Basın ve halk oylaması başladı…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – 2014 Yılının kadın ve erkek hentbol oyuncularının belirlenmesinin ardından Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) yılın teknik direktörü oylamasını başlattı.

17 Nisan ile 23 Nisan arasında dünya çapında yapılacak oylamada basın ve halk 2014 Yılının kadın ve erkek hentbolunda dünyanın en iyi teknik direktörünü seçecek.

IHF Uzmanları ve dünya genelinde teknik direktörler her iki kategori için üçer aday belirledi.

KADIN HENTBOLU
Kadın hentbolu kategorisinde kupa koleksiyonuna sahip iki İskandinav teknik direktör çok başarılı bir İspanyol ile karşı karşıya gelecek. Her üç aday da geçtiğimiz yıllarda hentbol dünyasında büyük etki yaratmış teknik direktörler.

Adaylar:

Thorir Heirgeirsson (Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü)

Morten Soubak (Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü)

Jorge Dueñas (İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü)

OYLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Haber

ERKEK HENTBOLU
Erkek hentbolu kategorisinde ise Dünya Şampiyonluğu sahibi iki teknik direktör genç ve yetenekli bir teknik direktör ile karşı karşıya. 41 yaşındaki Sırp asıllı İsveçli teknik adam geçtiğimiz yıl SG Flensburg-Handewitt ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmıştı.

Adaylar:

Claude Onesta (Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü)

Valero Rivera (Katar Milli Takımı Teknik Direktörü)

Ljubomir Vranjes (SG Flensburg-Handewitt Teknik Direktörü)

Haber

OYLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

KÜÇÜK DEV ADAM LJUBOMIR VRANJES

Bu sezon VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Beşiktaş Mogaz’ın rakibi olan Alman devi SG Flensburg-Handewitt’in Teknik Direktörü Ljubomir Vranjes’in, geçtiğimiz sezon teknik adamlık kariyerinin ilk yıllarında şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazanması dünyada çapında büyük ses getirdi.

Vranjes, zeka ve azmin birleşimi olan stiliyle olağanüstü bir hentbolcu olarak tarihe geçti. Kulüp hentbolunu en yüksek seviyede oynayan Vranjes, İsveç Milli Takımı’nın altın çağının oyuncularından biriydi. Aktif oyunculuk kariyerini 2009’da sonlandıran başarılı teknik adam renkli kişiliği ve zorlukların üstesinden gelme azmi ile hentbolun en etkili figürlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Haber

HANDBALL PLANET ONU SEÇMİŞTİ

Dünyanın en çok okunan hentbol yayını handball planet’ın hentbol gazetecilerinden oluşan jüri ve halkın katılımıyla yaptığı oylama sonucu Ljubomir Vranjes Dünyanın En İyi Teknik Direktörü seçilmişti.

EFSANE TESCİLLENDİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haber

Bakmadan Geçme