Okan Halay, Erkekler Grup müsabakalarını yorumladı

Tecrübeli Antrenör Okan Halay, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Erkekler kategorisinde oynanan müsabakaları kaleme aldı.

Okan Halay, Erkekler Grup müsabakalarını yorumladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET –  Süper Lig’de ve Milli Takımlarda görev yapmış tecrübeli isim Okan Halay, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Erkekler Kategorisinde oynanan müsabakaları ele aldı.

İşte Okan Halay’ın değerlendirmesi:

“Dünyanın en büyük organizasyonu sanki mini Şampiyonlar ligi gibi. Tokyo’da 12 takımın 180 oyuncusunun 72’si Şampiyonlar liginde bulunan 16 takımın 12 sini temsil ediyor. Bu da hentbolun ne kadar büyük ve güzel bir organizasyon parçası olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor.

Bu büyük organizasyonda erkekler hentbol maçlarında ilk tur maçları tek sürprizle tamamlandı. A gurubunda Fransa, İspanya, Almanya ve Norveç , B grubunda Danimarka, Mısır,  İsveç ve Bahreyn çeyrek final biletini aldılar. Bahreyn takımı guruptaki ilk iki maçında ve Dünya 2.si İsveç’e karşı göstermiş olduğu performansla parmak ısırttı. Guruptan çıkmaları hem kulüpler hem de milli takımlar düzeyinde  kendisinden çok fazla söz ettiren Portekiz’in Japonyaya yenilmesi ile 3’ lü averaj sonucu olsa da İzlandalı teknik direktörleri Aron Kristjansson önderliğinde olimpiyatlarda Güney Kore ve devşirme! Katardan sonra ilk 8’ e kalan üçüncü Asya ülkesi oldular.

Haber

Son yıllarda Avrupa ve Dünya şampiyonalarında hem oyun hem sonuç olarak damga vuran Danimarka takımı gurup maçlarında hücum gücü olarak ve maç başı 34,8 gol ortalamasıyla  en fazla göze batan takım oldu. Çeyrek final maçı öncesi Lasse Andersson’un sakatlığından kurtulması ve Norveç’e karşı takımdaki yerini alacak olması herhalde teknik direktör Jacobsen’i oldukça mutlu etmiştir. Norveç takımında Christian O’Sullivan’ın Fransa maçında parmağından sakatlanması oynamayacak olması rotasyon açısından handikap yaratacaktır.

Turnuvanın en yaşlı ve en tecrübeli turnuva takımı ünvanını elinde bulunduran İspanya, Dünya 2. si İsveç karşısında ne yapacağı merak konusu. Olimpiyat tarihinde 3 kez karşı karşıya gelen takımların mücadelesinde (1984-1996-2000) İspanya hiç kazanamadı. İspanya’da Morros’un sakatlığından dolayı  yokluğu gruptaki Fransa maçında çok net olarak görülmüştü. İspanya daha evvelki başarılarında savunmadaki performansı ile ortaya çıkmıştı. İsveçin guruptaki son maçında Danimarkayı yendiği performansla karşılaştırdığımızda oyun içi çok fazla hamlelere ihtiyacı olacağını söyleyebilirim.

Haber

Almanya ve Mısır eşleşmesinde takımların gurup maçlarında kazandıkları ve kaybettikleri maçlarda da gösterdikleri mücadelede sonucu en fazla merak edilen eşleşmelerin başına geçti diyebiliriz. Almanya gurup aşamasında en az gol yiyen takım olmuş maç başı 26,2 ortalamasına sahip olmuşlardı.Mısır takımıda gurubunda Danimarkadan sonra en fazla gol atan takım olarak öne çıktı. Bu mücadelede  Mısır’ın kaleci olarak  daha önce ligimizde Beşiktaş forması giyen Karim Hendawy ile Alman kalecilerin Wolf ya da Bitter’in performansı takımını yarı finale çıkarma konusunda öne çıkartacaktır.

Fransa belki de son 20 yılda erkek hentbolunda kendisinden en çok söz ettiren Olimpiyatlarda efsane Rus kaleci Lavrov’un en fazla forma giyme ünvanını elinden alan Karabatiç önderliğinde yarı finale kağıt üstünde en yakın takım olacak gibi gözüküyor. Fransa gurup maçlarında Norveç maçı dışında diğer takımlara üstünlüğünü kabul ettirme açısından hiç sıkıntı yaşamadı. Bahreyn karşısında da yarı finalin ağır favorisi diyebiliriz. Bu maçta belki sıkıntı yaratmasa da bu sene çok iyi performans göstern  Timotey N’ Guessan’ın sakatlığından dolayı olmaması diğer maçlarda Fransa onu arayabilir.

Bakmadan Geçme