Okan Halay: “Galip Ayrılmak En Büyük Dileğimiz”

Hentbol Erkekler Süper Lig ekibi Maliye Milli Piyango S.K. Antrenörü Okan Halay, hem Gençlerbirliği müsabakasını hem de bu hafta sonu Oynayacakları Trabzonspor müsabakasını değerlendirdi.

Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulunan Okan Halay, "Sezon sonuna doğru özellikle ligdeki maç programının yoğunluğu nedeniyle oyuncularımızı mental olarak sahada kalmasını sağlamak birinci görevimizdi.

Gençlerbirliği maçında da kazanmak için bütün takım, gücünü kapasitesini ortaya koyan bir takım hüviyetindeydik. Ligin başından beri süre gelen modern hentbol anlayışımızdan taviz vermeden rakibe göre değil kendi sistemimizi oynama becerisini bu maçta da sahaya yansıttık.

Dengeli başlayan  ve sonuna kadar böyle giden maçta ikinci yarının 15. Dakikasında maçı kopartabilecek pozisyonları bulmamıza rağmen maalesef başarılı olamadık.

Son 5 dakikaya berabere ve bir oyuncu eksik girdiğimiz maçta yaptığımız 2 hücum faulü sonrası kalemizde gördüğümüz gollerle Gençlerbirliğine mağlup olduk.

Takım olarak Türk hentbolünün önemli figürlerinden biriyiz. Yıllardır Türk hentbolüne onlarca oyuncu kazandırma başarısını göstermiş bir takım olarak bu hafta hentbol liginin temel taşlarından biri olan Trabzonspor ile oynayacağız. Bu maçtan puan aldığımız takdirde sıralamada  bir üst basamağa  çıkabileceğimizi düşünüyorum.

Hem Trabzonsporun hem de bizim takımımızın diğer maçların sonuçlarına göre play-off sıralamasının değişeceği çok zorlu bir maçın bizi beklediğinin farkındayız. Bu bilinçle sezon içinde hiçbir maçta ödün vermediğimiz oyun anlayışımızla mücadele edip zorlu maçtan galip ayrılmak en büyük dileğimiz."dedi.

Bakmadan Geçme