Okan Halay “İnancımız Sayesinde Kazandık”

Erkekler Süper Lig 9. Hafta müsabakasında Maliye Milli Piyango, Çankaya Belediyesi Anka Spor’u yenmeyi başardı. Maliye Milli Piyango’da Antrenör Okan Halay müsabaka ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hafta sonu THF Spor Salonunda oynanan karşılaşmada her iki tarafta müsabakaya tutuk başladı. Başa baş geçen bir müsabaka olmasına rağmen , ikinci yarıda Maliye Milli Piyango kalecisi Veysel’in 54. dakika da gördüğü kırmızı kart maçın etkiledi. Kırmızı kartı Maliye Milli Piyango görmesine rağmen bu durum takımı ateşledi ve oyunda gülen taraf Maliye Milli Piyango oldu.

Maç ile ilgili olarak Maliye Milli Piyango Antrenörü Okan Halay,  takımının inancı doğrultusunda kazandığı bir maç olduğu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Genç ve ilerisi için ümit veren, gençlerle tecrübeli oyuncularımızın kaynaştığı, hentbolün gerekliliklerini  yerine getirmeye çalışan, aç bir kadromuz var. İki grubu birleştirip dirençli bir takım oluşturduk.  İyi çalışıyoruz ,  iyi mücadele ediyoruz en önemlisi maçı sonuna kadar kovalıyoruz. Maçı kazanmak için oldukça hırslı istekli ve enerjik oynamaya çalıştık. Fakat bu oyunun sonunda bazen inanılmaz hatalar yaptık. Maç içinde dalgalanmalar yaşasakta, galibiyet bizim için çok değerliydi. Saygıyı ve teşekkürü hak eden oyuncularımı  canı gönülden kutluyorum."dedi.

Maçın istatistiklerine baktığımızda ise;

9 Metre üzeri şutların istatistiklerinde
Maliye Milli Piyango öne çıkıyor. Maliye Milli Piyango 16/8 %50 oranına sahip iken , Çankaya Belediyesi Anka Spor 15/3 ile %20 oranına sahip oldu.

9 Metre ile 6 metre  arası atışlarında  Maliye Milli Piyango 6/2  %33 ile oynarken, Çankaya Belediyesi Anka Spor 10/6 ile %60 oranı ile Maliye Milli Piyango’ya bu bölgede üstünlük sağladı.

Kanat atışlarında ise her iki takım %50 ile oynadı. Maliye Milli Piyango 8/4 , Çankaya Belediyesi Anka Spor da 6/3 istatistik tablosunda yer aldılar.

Hızlı Hücumlarda üstün olan taraf 11 gol ile Maliye Milli Piyango oldu.  Maliye Milli Piyango 15 hızlı hücumun 11’ini gole çevirirken %73 oranı ile maçın sonundaki etkinliğinin kanıtladı. Çankaya Belediyesi Anka Spor ise 7/5 ile %71 olsada , Maliye Milli Piyango’ya 5 gol ile karşılık verebildi.

Genel Şut İstatistiklerine bakıldığında  Çankaya Belediyesi Anka Spor 48/24 %50 oranında kalırken, Maliye Milli Piyango 52/31 %60 ile maçı tamamladı.

Bakmadan Geçme