Okan Halay “Oyuncularım Mükemmel İşler Yaptı”

Hentbol Erkekler Süper ligi 10.hafta karşılaşmasında Maliye Milli Piyango ile Bursa Nilüfer Belediyespor karşı karşıya geldi.

 Ankara  Thf spor salonunda oynanan müsabakada gülen taraf 44 -34 ile ev sahibi ekip olurken Okan Halay , maçın sonucunda tüm oyuncularının mükemmel işler yaptığını belirterek ,"Galibiyeti hak ettik."dedi.

Halay, " Rakibimiz ligin saygı duyulması gereken önemli ekiplerinden biri. Kadro açısından bakıldığında derinliği ve fizik açısıbdan bize karşı üstün olduğunu söylememiz yanlış olmaz.Maçtan önceki çalışmalarımızda oyunun ritmini bizim belirlememiz gerektiği biliyorduk. Maçın5-10 dakikalık bölümü haricinde oyunun kontrolünü elimizde tutmayı başardık. Maça giren çıkan tüm Oyuncularım Mükemmel işler yaptılar. Takımımızın çarkı bugün iyi işledi. Disiplinli oynamaya çalışan , sahaya mücadeleci ruhunu yansıtan, hentbolun güzelliklerini ortaya koyan bir ekip olarak yolumuza devam ediyoruz.

Oyuncularımı Bursa Nilüfer Belediyespor karşısında ortaya koydukları performanstan dolayı tebrik ediyorum." Dedi.

Maçın istatistiklerine bakıldığında ise;

9metre üzeri atışlarda Maliye Milli Piyango 24/14 ile % 58  , Bursa Nilüfer Belediyespor ise 18/7 ile % 38 oranı.

6-9 metre arası atışlarda Maliye Milli Piyango 10-8 ile % 80 , Bursa Nilüfer Belediyespor ise 3/3 ile % 100 oranına sahip.

Pivot mevkiinde her iki ekip eşit gole sahip ancak Bursa temsilcisi 5/3 % 60 ile yakalamış olduğu şanları değerlendiremez iken , Maliye Milli Piyango 3/3 % 100 ile yakalamış olduğu şansları değerlendirdi.

Kanat pozisyolarında Bursa Nilüfer Belediyespor daha fazla şans yakalamışolsa dahi fırsatları değerlendiremedi. Bursa Nilüfer Belediyespor 17 atışın sadece 10’nunu % 58 filelerile buluşturur iken , Maliye Milli Piyango 10 atışın 7 sini % 70 gole çevirdi.

Hızlı hücumlarda ise Maliye Milli Piyango 12/9  % 75 , Bursa Nilüfer Belediyespor da 8/6 % 75 ile maçı tamamladı.

 

Bakmadan Geçme