Okan Halay, tarih yazan Fransa’yı ve finali yorumladı

Tecrübeli Antrenör Okan Halay, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol'da Erkekler de Fransa’nın şampiyonluğunu değerlendirdi.

Okan Halay, tarih yazan Fransa’yı ve finali yorumladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 10 yılda en çok madalya kazanan takımların finalinde gülen Fransa oldu. Fransa maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü Danimarka’ya kabul ettirerek haklı bir şampiyonluk aldı. Fransa savunma sertliğini ve sıklığını maç boyunca o kadar güzel yaptı ki Danimarkanın hücum starları kaleyi ilk devre görme konusunda sıkıntı yaşadılar. Luka ve Nikola Karabatiç kardeşler savunmada Danimarka’nın savunma lideri Henrik Moolgarda karşı üstünlüğünü ilk yarıda net olarak sağladı. İlk 20 dakikada Danimarka’nın 7 gol atması ve bu süre zarfında mola hakkını kullanması işlerin Fransa lehine ne kadar iyi gittiğini gösteriyordu.

Fransa ilk yarıda oyuna giren tüm oyuncularından hem hücumda hem savunmada katkı alırken, Danimarka’nın geçmişteki maçlarına baktığımızda en düşük hücum yüzdesi ve en fazla top kaybıyla oynaması maçın skorunu Fransa lehine artmasına neden oldu ve devreyi 14-10 önde kapamasına neden oldu.

İkinci yarının başındaki reaksiyon Danimarka adına çok önemli olacağı kesindi. Fakat Fransızlar, Danimarka’nın nefes almasına bile müsaade etmeyeceğini skoru 17-11 e taşıyarak net bir biçimde oyunda gösterdi. Bu süreçten sonra Danimarka savunma sistemini  5:1 savunmaya çevirmesine rağmen istediği randımanı alamadı. Maçın sonlarında 7:6 oynayarak skoru kendi lehine çevirme senaryosu son 4 dakikada Karabatiç’in 2dk cezası alması ve Landin’in katkıları, Hansen’in en kritik yerde 7 metreyi kaçırmasına rağmen, Danimarka’nın farkı 1 sayıya indirmesine ve umutlanmasına sebep oldu.  Maç savunmasını iyi yapan Danimarka, son top hücumunda 7:6 oynamasına rağmen basit bir top kaybıyla boş kaleye yenilen golle, Fransa’ya teslim oluyordu.

Fransa dört Olimpiyat finalin üçünü alarak başka bir tarih yazıyordu. Fransız oyunculardan Nikola Karabatic, Luc Abalo ve Michael Guigou üçüncü olimpiyat madalyalarını boyunlarına takıyorlardı. Fransız antrenör Guillaume Gille, Rusya’dan Vladimir Maksimovic ve Yugoslavya’dan Branislav Pokrajac’ın ardından hem oyuncu hem de antrenör  olarak Olimpiyat Oyunlarında altın madalya kazanan üçüncü kişi olarak ayrı bir başarıya imza attı.

Bakmadan Geçme