Okan Halay, Yarı Final ve Final’i değerlendirdi

Tecrübeli Antrenör Okan Halay, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol’da Erkekler Yarı Final ve Final müsabakalarını değerlendirdi.

Okan Halay, Yarı Final ve Final’i değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET – Süper Lig’in tecrübeli Başantrenörlerinden ve Eski Milli Takım antrenörlerimizden Okan Halay, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol’da Erkekler Yarı Finalde oynanan Fransa – Mısır ile Danimarka İspanya maçlarını değerlendirdi.  7 Ağustos Cumartesi günü oynanacak olan Fransa – Danimarka maçının da favorisini açıkladı.

İşte Okan Halay’ın değerlendirmeleri:

Fransa- Mısır

Yarı final eşleşmeleri olduğunda Fransa’nın Mısır karşısında favori olduğu çoğu otorite tarafından kabul edilmesine rağmen Mısır takımının turnuva boyunca göstermiş olduğu istikrarlı performans, cesur oyun anlayışı, atletik ve kaleci performansı acaba sürpriz olur mu? diye içten içe herkeste soru işaretleri bırakıyordu.

Mısır maça Fransızların hücumda kaçırılan goller sonrası aynı Almanya maçı gibi  (5-1) gibi bir skorla  harika bir başlangıç yapınca herkesin favori  senaryosunu tekrar düşündürmeye sevk etti. Fakat karşısında bu tür şampiyona finallerini oynamayı çok iyi bilen ve hücumda birbirini tamamlayan çok iyi oyuncu gurubu olan ve oyunun ritmini hemen değiştirebilen Fransa takımı, tecrübesini yansıtarak ilk devrede skoru dengeleyerek, ilk devrenin 13-13 ile bitmesini sağladı. Bu maç öncesinde hücumda %73 ile oynayan Fransa, skoru değiştirmek anlamında hızlı oynadığı dönemlerde hata yapınca bu performans %59 da kaldı.

İki atlet takımın ikinci yarısının başında maç dengeli gitmesine rağmen Fransızların inanılmaz istekli savunması tabiri caizse makine gibi çalışan bacaklar karşısında, Mısır hücumda çaresiz kaldı. Geri düştüğü dönemde  Mısır antrenörü  Roberto Garcia Parrondo, böyle tecrübeli bir takıma karşı cesaretli davranarak 7:6 oynamasına rağmen, Fransızların mükemmel savunma ve kaleci performansına yenik düşmek zorunda kalıyordu.

Haber

Maçın anahtarına gelince Fransız kaleci Gerard %43 lük performansla kaleyi tam anlamıyla ördü. Bir parantezde Karabatic’e açmak lazım. Böylesine ağır bir sakatlıktan çıktıktan sonra böyle önemli bir turnuvada takımın liderliğini yapmak, 37 yaşındaki bir oyuncu olarak inanılmaz bir karakter göstergesidir diye düşünüyorum. 2002 de milli takım kariyerine başladığından daha hırslı bir portre  çizmesi, çoğu sporcuya örnek teşkil edeceği inancını taşıyorum.

Danimarka-İspanya

Bu maçta da coğunluğun favorisi Danimarka takımıydı. İspanyollar hiçbir zaman yabana atılmayacak uluslar arası turnuva tecrübesi çok fazla oyunculardan kuruluydu. Danimarka ise son yılların en iyi hentbolunu ve sonucunu alan takımdı.  2021 Dünya şampiyonası yarı finalin rövanşı niteliğinde olan maçta, İspanyollar rövanşı almak için büyük bir savaş vereceklerdi.

Maçın başında her iki tarafın top kayıpları maçın gerginliğini yansıtıyordu. 15. dakikadan itibaren Danimarka, İspanyaya üstünlüğünü kabul ettirmeye başladı. Burada İspanya takımında hücumda Maqueda, Guardiola ve Sole’den yeterli verimi alamamasının da büyük payı vardı.  İlk yarıda İspanyanın savunma değişikliklerine iyi cevap veren Danimarka, Hansen’in boş kaleye attığı golle devreyi,  4 farkla  14-10 önde kapadı. Hücum sayılarını birbirine denk olmasına rağmen, İspanyanın %43 Danimarkanın %58 lik performansı skoru yarattı.

Haber

İkinci yarıda İspanya savunma sertliğini arttırınca Danimarka golü bulmakta zorlanmaya başladı. Maçın gidişatı Dünya şampiyonasındaki maçın benzeri gibiydi. Danimarka gidiyor İspanya kovalıyordu. 53. dakikada İspanya farkı 1 gole indirince, İsveç maçındaki geri dönüşü yakalayabilir mi? acaba diye herkes düşünmüştür. Ama Danimarka’nın iki büyük yıldızı hücumda Hansen, kalede Landin son 6 dakikada da 3 top çıkartınca İspanya’nın final biletini almasına müsaade etmedi. Danimarka bu maçta hücumda diğer maçların ortalamasına göre daha düşük bir yüzdeyle (%59) ile oynamasında Landin’e yakın bir performans sergileyen Vargas’ı unutmamak gerek. Bir notta Danimarkalı Gidsel için, bence bu turnuvanın Danimarka adına en önemli oyuncusu.

Finalde ne olur diye soracak olursanız;

2016 Olimpiyatlarının rövanşında Danimarka takımının genel yapısı ve devamlılık açısından, Landin performansı ve 34 yaşındaki süperstar Hansen ile bir adım önde olacağını düşünmekle beraber, fiziksel ve zihinsel olarak geri dönüşler yapmayı her zaman gösteren Fransa’yı da yabana kimse atamaz.

Tahminim %51 Danimarka %49 Fransa

Haber

Bakmadan Geçme