Okan Halay’dan İstatistikli Değerlendirme

Hentbol Erkekler Süper Ligi 2013-2014 sezonu ik devresini 14 Puanla 7.sırada tamamlayan Maliye Milli Piyango’da Antrenör Okan Halay, takımının genel durumunu, ikinci yarı beklentilerini ve birinci devre istatistiklerini açıkladı.

Maliye Milli Piyango Türkiye Hentbol Süper liginin ilk devresinde hentbol severleri ve hentbolun içinde olan insanları şaşırtmayı bu  senede  başardı. Bu şaşırtma genellikle başarı beklentisine karşılık verememek şeklinde olur, ama sezonun ilk yarısında Türkiye Süper ligindeki takımların transfer bütçeleri ve güç dengeleri baz alındığında, almış olduğu sonuçlar dikkat çekici idi.

Okan Halay Sezonun ilk devresi ile ilgili şunları söyledi:

"Geçen sezondan takımın savunma ve hücum yükünü çeken temel taş vasfında olan oyuncularımızın yerine alt yapıdan çıkardığımız  lig deneyimi az olan oyuncularla takviye etmemiz ;hentbol camiasında soru işaretleri yaratmasına rağmen saatlerce antrenmanlarda çalıştığımız oyun anlayışını uyum ve beceri göstermeleri sonucunda ciddi bir performans takımı olduğumuzu ispatladık. Bu ispatın en büyük örneği yenildiğimiz ve yendiğimiz maçlarda oyun anlayışımızdan hiçbir zaman  ödün vermemizdir.

Haberİlk devre boyunca sakatlığından dolayı hiç yararlanamadığımız Ömer ve Emre, sakatlıktan çıkan  Ligin son 4-5 maçının belirli bölümlerinde yararlanabildiğimiz Muhammet’i düşünürsek bizim adımıza sezonun ilk yarısının özeti ‘’takım oyunu’’ olarak söylenebilir.

Modern  hentbol de  düşünmeye fazla zaman olmadığını biliyor ve takımımızı bu yönde ‘’topla oyalanmadan hızlı oyna ve sonucunu gör’’ felsefesini oyuncularımıza benimsetmeye çalışıyoruz. Ezbere ve daha fazla deneme ve çalışmaya dayalı bir sistem. Hiç kolay olmayan ezberin oturması herkesin birbirini tanıması hücumda ve savunmada  duracakları yerleri beyinlerine kayıt etmeleri ve kazanılan topların hızlı bir şekilde hücum organizasyonlarına dönüşmesi ciddi bir çalışma ve zaman gerektiriyor.

Aynı zamanda küme düşme potasında olan  ve play-off a girme savaşı veren bir çok takım   güçlü kadrolarına rağmen hala transfer yapma uğraşı içerisindedir. Bu yılki yüksek kalite ve mücadele içinde geçen ligimizde yukarıda belirttiğimiz lig analizi doğrultusunda genç oyuncularla destekli takımımız ilk devreyi  averajla 7.sırada bitirmiştir.

İlk devrenin son iki haftasında puansal olarak beklentiye cevap veremedik. Bu beklentiye cevap  verememizin  en büyük sebeplerinden biri  diğer oyunculara göre beklentimizin daha yüksek olduğu oyuncularımızın sakatlıklarınında rolü oldu diyebiliriz"dedi.

Maliye Milli Piyango’nun ilk yarı istatistikler Nasıldı?  diye Sorumuzu sormadan İlk yarı Maliye Milli Piyango ne yaptı? gelin hep beraber inceleyelim.
 

Haber

Yukarıda ki tablodan da anlaşıldığı gibi Maliye Mili Piyango Teknik Hata parametresi incelendiğinde genelde 10,5 ortalama varken, Kazandığı maçlarda 8,5, kaybettiği maçlarda ise 12,8 hata oranına sahip oldu.

Şut sayılarını incelediğimizde maç başına 35 şut ortalaması varken, kazandığı maçlarda 61, kaybettiği maçlarda 46 şut kaleye çekebildi.

Hucüm oranında ortalaması %31 iken, kazandığı maçlarda %53 , Kaybettiği maçlada ise %32 hucüm yüzdesi sahip oldu.

Maliye Milli Piyango her maçta ortalama 8,3 hızlı hücum atarken, kazandığı maçta 8,5 , kaybettiği maçlarda ise 7,5 hızlı hücum sayısına erişti.

Maliye Milli Piyango maç başına 26,6 faul yaparken, kazandıpı maçlarda 33,7, kaybettiği müsabakalarda ise 18,3 faul yaptığı gözükmekte.

Maliye Milli Piyango’nun kalecilerin genel başarı ortalaması %37, kazandığı maçlarda %42 , kaybettiği maçlarda ise %29 oranında  oldu.

Okan Halay’ın takımının genel hucüm sayısı 65,07 , kazandığı maçlarda ise %63,14 olurken, kaybettiği maçlarda ise %67,3 oldu.

Genel istatistikleri inceledikten sonra Okan Halay’a şu soruyu sorduk, "İstatistiklere göre yorumunuz nedir?"

Okan Halay, "Maliye Milli Piyango Hentbol takımı olarak belirlediğimiz parametreler doğrultusunda yaptığımız analizlerde kazandığımız ve yenildiğimiz maçlarda oyun felsefesinin aynı olduğu; özellikle hücum sayımız ve hızlı hücum verilerimizin farklılık göstermediği ,   fakat yenildiğimiz maçlarda bize ışık tutan parametreler doğrultusunda çalışmalarımızı daha fazla ve dikkatli sürdürmemiz gerektiğinin farkındayız. İlk devrede oynadığımız maçlarda özellikle  sakat oyuncularımızın aramıza katılamaması , lig tecrübesi az olan oyuncularla mücadele etmemiz ve rotasyon konusunda sıkıntı yaşamamızın karşılaşmalarda  takımımızı ciddi anlamda zorladığını söyleyebiliriz.                                                                                                    

İlk yarı sakatlıkları dolayısıyla sisteme dahil edemediğimiz  oyuncularımız var. Onların tekrar takıma dönmelerinin ne zaman olacağını tam olarak bilmemekle beraber   sisteme uyum sağlamaları ve katkıları  için elimizden gelen gayreti takım olarak sarf edeceğiz.

 Oyuncularımızın bizim istediğimiz sisteme alışabilmelerinin zaman aldığını düşünürsek ikinci devre daha dinamik mücadele gücü yüksek ne yaptığını bilen kazanma arzusunu ilk devreden daha fazla ortaya koyabilen bir takım olacağımızı düşünüyorum"dedi.

Haber

"LİGDEKİ HİÇBİR TAKIMDAN ÇEKİNMİYORUZ"

Okan Halay ikinci devrenin bu hafta sou başlayacak olması ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Yeditepe  karşılaşması ile başlayacak ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Ligdeki hiçbir takımdan çekinmiyoruz. İlk devrede 7 maçta iyi olan notumuzu pekiyi ,6 tane kötü olan notumuzu iyi yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Özellikle ligin ikinci devresinin çok zor ve sert  olacağını  biliyoruz. Oyuncularım  sertliğe dayanıp  mücadeleye  devam etmek zorunda olduklarının fazlasıyla bilincindeler.. Amacımız, alacağımız puanlarla sıralamada yukarılara tırmanmak ve play-off mücadelesinde yer almaktır."dedi.

 

Bakmadan Geçme