Okul sahası kantin oldu

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde 5 yıl üst üste il birinciliği kazanan ve Türkiye dereceleri de bulunan Turan Ortaokulu takımının okul bahçesindeki sahasına kantin yapılması, tepkilere neden oldu.

Nazilli İlçesi’ndeki 500 öğrencili Turan Ortaokulu’nda hentbol takımının okul bahçesindeki sahasına yeni kantin yapıldı. 5 yıl üst üste il birinciliği, okullar arasında Türkiye 4’üncülüğü ve kulüpler arası müsabakalarda da Türkiye 3’üncülüğü gibi önemli dereceler elde eden hentbol takımının, uluslararası nizami ölçülerdeki sahasının üzerine yapılan kantin, takım oyuncuları ve bazı velilerin tepkisine neden oldu.

Bu kadar başarı elde eden bir takımın antrenman sahasının üzerine kantin yapılmasına tepki gösteren velilerden Cüneyt Yüksel, eski kantinin dersliklere uzak olduğunu hatırlatarak Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Gün’ün yaklaşık 150 veliden imza toplayıp yeni kantin yapılmasını talep ettiğini anlattı. MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da desteğiyle dersliklerin yaklaşık 5 metre ilerisine yapılan kantinin hentbol takımının antrenmanlarını etkileyeceğini belirten Yüksel, “Burada zaten bir kantin varken, ikincisinin yapılarak çocukların oyun alanının kısıtlanmasını doğru bulmuyorum. Kantinin binanın çıkış kapısının hemen önüne yapılması da sakıncalı. Deprem yada yangın gibi olası bir doğal afet sırasında öğrencilerin tahliye edilmesi zorlaşacak. Allah korusun büyük felaket olur” dedi.

OKUL İDARESİ: VELİLER İSTEDİ BİZ DE YAPTIK
Yağışlı havalarda zemine yaklaşık 20 santim su biriktiğini bu nedenle de öğrencilerin kantine gitmekte zorlandığını açıklayan okul idarecileri ise, “Okul aile birliği başkanı yağmurlu havalarda kantine giden öğrencilerin ıslanıp hasta olduğunu söyledi ve yer değişikliği için talepte bulundu. Biz de bunu değerlendirdik. Ayrıca yağışlı havalarda beden eğitimi dersleri koridorlarda yapılıyordu. İptal edilen kantini spor salonu olarak kullanmayı ve masa tenisleri bundan böyle orada oynanmasını planlıyoruz” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN ALICIK: YOL GEÇERSE KANTİN OKUL DIŞINDA KALACAKTI
Bugüne kadar okullardan gelen yardım taleplerini geri çevirmediğine değinen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise kullanılan eski kantinin belediyenin muhtarlık binasına ait olduğunu belirterek, “Eski kantini zaten bizim arazimiz üzerine yapmışlar. Mahalleli oradan yol geçmesini istiyor. Herhangi bir imar değişikliği ile yol geçtiği zaman okulun bahçesi küçülecek ve kantinsiz kalacaklardı” dedi.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Bakmadan Geçme