Olimpiyat Ateşi Sönmüyor

Londra Cooper Box Arena’da Hentbol heyecanı devam ediyor.

2012 Londra Olimpiyatlarında , Grup müsabakalarında ilk iki müsabakalar tamamlanırken, Günal Ensari, Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için günü özetliyor.

"TUNUS –IZLANDA   22- 32

Günün ilk maçı İzlanda ile Tunus arasındaydı. Olimpiyatlara iyi hazırlanmıs İzlanda karşısinda Afrika temsilcisi Tunus bir varlik gosteremedi. Maçın başından itibaren ağırlığını hissetiren İzlanda ilk devreyi  19 – 8 ve  Maçı da 32 – 22 kazandı. İzlanda maçlarında hentbolun guzelliklerini sergileyen SIGGURDSSON”u izlemek ayrı bir  zevk. İzlanda da Siggurdsson bu maçta da 7 gol kaydederken, Tunusun  sağ oyun kurucusu  BANNOUR da 10 gol kaydetti.

KORE – MACARİSTAN   19 – 22

Denk takımların maçında heyecan son dakikalara kadar devam etti. İlk devre denk bir mücadele olurken Kore 9 – 7 lik skorla ilk yarıyı  lehine tamamladı. İkinci devreye daha iyi başlayan  Kore iyi savunma yaparak hücumda da etkili olunca 2 farkla maçı hep önde götürdü. Kore 16 – 14 önde iken attığı 7 metreyi çıkaran Macar kaleci MIKLER’in  takımını da desteklemesi ile Macaristan üst üste 5 gol kaydederk skoru 16 – 19 lehine çevirdi. Daha sonra  kalesinden toplar çıkınca motivasyonu artan Macaristan hücumda da iyi oynamaya başladi.  LEKAI  5 golle takımına destek verirken son 4 dakikada skor 17 – 21 oldu. Kore’nin maçı çevirmek için harcadığı çaba yetmedi  ve maçı Macaristan 22 – 19 kazandı .

İNGİLTERE – İSVEÇ   19 -41  

Hem fizik hem de tecrübesi ile üstün olan oyunculardan kurulu İsveç takımı ilkyarıyı önde bitiriken, ikinci devrede de üstünlüğünü devam ettirdi ve  19-41 gibi farklı bir skorla İngiltere’yi yendi. Önemli özelliklerden biri Tribündeki seyirciler İngilterenin her kaydettiği golde coşku ile takımlarını desteklemesi idi

SIRBİSTAN – HIRVATİSTAN  23 – 31

Aynı ekole ve ünlü sporculara  sahip ve aralarında büyük bir rekabet yaşayan Sırbistan ile Hırvatistan dün Cooper Box Arenada karşı karşıya geldi. iki takımın da birbirini iyi tanıdığı maçta, mücadele belli bir süre başabaş sürdü. Özellikle ikinci yarıda,  HIRVATİSTAN Olimpiyat takımı isimine yakışır bir performans sergileyerek, hem salondaki seyircilerin beğenisini topladı, hem de iki puanı alarak büyük bir avantaj sağladı.Bu arada otoritelerin favori gösterdikleri takımlardan biri olan Hırvatistan’ın  bu  çok iyi oyunu da söylenenleri doğrular nitelikteydi.
 

Haber

DANİMARKA – İSPANYA 24 – 23

Baştan sona kadar son derece heyecanlı ve kaliteli geçen, dünyada seçkin sporcuların  yer aldığı bu maç seyredilmeye değerdi.Maçın ilk dakikasından itibaren bir fark vaya berabere devam maçta  verilen mücadele ve sergilenen güzel hentbol tribündeki  seyircilerin heyecan ve coşkusunu  doruğa çıkarttı. İstatistiklere baktığımızda  İspanya 44 hücumun 23 ünü gole çevirirken, Danimarka 43 hücumun 24 ünü gole çevirdi. Denk takımların mücadelesinde, takımlar küçük  detaylarla maç kazanıyor veya kaybediyor.

Son bir dakikaya girildiğinde skor 23-23 ü gösteriyordu. Hücumda olan İspanya 35 saniye kala pivota pas aktarmaya çalışırken top kaybı ile hücumdan sonuç alamadan savunmaya döndü. Danimarka 3 saniye kala pivot pozisyonundaki  KUNUDSEN ile 24 üncü golü buldu ve bir farkla öne geçti. 3 saniye kala hemen mola alan İspanya  maça başladığı anda Danimarka’nın atışa izin vermiyen savunması ile maç bitii.  Böylece bu maç Danimarkanın 24 – 23 lik galibiyeti ile sonuçlandı. Bu maçta  HANSEN’in galibiyete katkısı da 8 gol ile oldu

ARJANTİN  –  FRANSA  20 – 32 

Günün son maçında Arjantin ile Fransa karşı karşıya geldi. Fransa 40 hücumun 32 sini gole çeviriken, Arjantin  49 hücumun ancak 20 sini gole çevirdi. Fizik, teknik ve taktik üstünlüğü olan iddialı Fransa  ilk yarıyı 17-9 önde kapatırken, maçı da 32-20 lik skorla önde bitirdi ve iki puanı alan takım oldu."

Bakmadan Geçme