Olimpiyat Şampiyonu Kazandı

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’ndeki ikinci maçında, son olimpiyat şampiyonu Fransa’ya 33-20 yenildi.

Yenişehir Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya iyi başlayan Fransa, ilk 10 dakikada 7-4 üstünlük sağladı.

Hentbolun ekol ülkelerinden Fransa, skor üstünlüğünü elden bırakmayarak ilk yarıyı 17-7 önde kapattı.

İkinci yarıda Milli Takım, aradaki farkı kapatmak istese de Fransa, buna izin vermedi ve milliler salondan 33-20 mağlup ayrıldı.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, gruptaki üçüncü maçını Litvanya ile yapacak.

Haber

"BU MAÇLARDAN ALACAĞIMIZ DERSLER VAR"
AMilli Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Adnan Öztürk, ”Bu maçlardanalacağımız dersler, bizi daha iyi bir takım haline getirecektir” dedi.

Öztürk, 2014 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde Fransa’ya 33-20yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, çok iyi bir takıma karşımücadele ettiklerini söyledi.

İstedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Öztürk,karşılaşmanın ikinci 20 dakikasında, baskılı bir oyun oynadıklarınıbelirterek, ”Bu maçtan alacağımız çok ders var. Dünyanın en iyitakımına karşı mücadele ettik. Bu stres bizi ilk yarı olumsuz etkiledi.Bu takımdan öğreneceklerimiz var. Oyuncularım üzerlerine düşeni yapmayaçalıştı. Biz de Türk Milli takımı olarak sahaya bir oyun disipliniyansıtmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

Fransa’nın antrenörü Claude Onesta ise maça çok ciddi çalıştıklarınıdile getirdi ve ”Türk takımı da bu maçlara çalışarak her geçen gün dahaiyiye gidiyor. Türkiye iyi bir takım. Çok büyük ilerlemelerkaydediyor” dedi.  


TÜRKİYE: 20 – FRANSA:33
Salon: MersinYenişehir
Hakemler: Alexey Kiyashko,Dmitriy Kiselev

Türkiye: Yunus, (Coşkun), AlpEren, Samet, Onur (3), Taner, Ozan (5), Emre (1), Şenol (2), Uğur, Durmuş, Ercan(2), Can (3), Tolga (2), Tuğberk (2), Mikail
TeknikDirektör: AdnanÖztürk

Fransa:Omeyer, (Dumoulin),Dinart, Barachet (1), Anic(3), Narcisse (3), Joli (6), Karabatic (4), Mahe (1),Grebille (4), Sorhaindo (5), Guigou (3), Bosquet, Detrez, Bingo(3)
TeknikDirektör: ClaudeOnesta

İki Dakika CezasıAlanlar:
Emre, Uğur,Ercan(2), Can (Türkiye), Xavier, Anic, Bosquet (Fransa)İlkyarı: 7-17 (Fransalehine)

Bakmadan Geçme