Olimpiyatlarda 3.Gün

2012 Londra Olimpiyatlarında, Hentbol heyecanı son sürat devam ediyor.

 

Londra Olimpiyatlarında Teknik Delege olarak görev yapan Günal ENSARİ , dün oynanan Kadınlar İsveç-Norveç müsabakasında görev yaptıktan sonra , bugün de oynanacak olan Erkekler Kore – Macaristan müsabakasında görev yapacak.

Günal ENSARİ, hem Teknik Delege olarak görev yaparken ,bir yandan da siz Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için Olimpiyattaki müsabakalarla ilgili düşüncelerini paylaşıyor.
 

KADIN MÜSABAKALARINDA  ÜNLÜ KONUKLAR VE  HEYECAN VARDI

ANGOLA – HIRVATİSTAN  23- 28 (11-13)

Günün ilk maçında ilk devre  Hırvatistan leyhine   13 – 11 biterken, maç da  28 – 23 lik skorla Hırvatistan’ın galibiyeti ile sona erdi. Hırvatistan’ı galibiyete taşıyan önemli isimler kaleci JELCİC ve 9 gol atan ZEBIC’ti.  Angola’da 5 er gol kaydeden KALA ve GUALA takımları adına skora katkıda bulundularsa  da  takımlarını yenilgiden kurtaramadılar.


KORE – DANİMARKA 25 – 24 (11-10)

Her iki takımda ilk maçlarında aldıkları galibiyetten sonra karşı karşıya geldi. Kore’de Jo 5 gol, Danimarka’da KAREN 9 gol ile takımlarının en skorer oyuncusu oldu.İki takımın da kalecilerinin iyi oynadığı maçta, özellikle 2. Yarıda kalede büyüyen JO’ nun çıkardığı topları hızlı hücum sonrası golle değerlendiren Kore bitime 5 dakika kala farkı 4 e çıkardı. Danimarka’nın maçın son bölümündeki çabası yetmeyince Kore maçı 25- 24 yenerek ikinci galibiyetini aldı.

İNGİLTERE – RUSYA  16 – 37 (8-17)

17-8  Rusya üstünlüğü ile biten ilk devreden sonra, maçın favorisi olan  Rusya 2. Devrede de temposunu bozmadan farkı da arttırarak maçı da 37 – 16 kazandı.

FRANSA – İSPANYA 18 – 18 (7 – 10)

Olimpiyatlarda hentbol maçlarının oynandığı Cooper Box Danimarka  Kraliyet ailesini ağırladıktan sonra bugün de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron’u ağırladı.
 

Haber

 

Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakanı, Kadınlarda Fransa – İspanya Maçını izlemek üzere Cooper Box’a geldi. Maç boyunca İspanyanın önde götürdüğü maçta iki takım da iyi savunma yaparken, kaleciler de savunmanın arkasında iyi oynadı. Son  saniyelere kadar mücadeleyi bırakmayan Fransa  maçın bitimine 1 dakika 5 saniye kala 2 farkla geride iken kalecisi LEYNAUD’un da ard arda çıkardığı toplar ve  Maçın bitimine birkaç saniye kala PINEAU attığı golle beraberliği sağladı ve hemen ardından maç bu sonuçla 18 – 18 berabere bitti. Şanslı olan Fransa gelen konuklarını da bir nebze  memnun etti. Cumhurbaşkanı Hollande saha kenarına gelen oyuncuları tek tek tebrik etti.
 

Haber

BREZİLYA – MONTENEGRO  27 – 25 (15-16)

Amerika  şampiyonu Brezilya Avrupa temsilcilerinden ilk gün Hırvatistan’ı yendikten sonra ikinci maçında da Montenegro’yu yendi.  Seyircini zevk alarak izlediği maçta ilk yarıyı Montenegro 16-15 önde kapadı. Güzel hentbolun sergilendiği maçta Montenegro daha çok atağı düşündü.  Bu nedenle savunmaya iyi konsantre olamayınca Brezilyanın hücumda işini kolaylaştırdı. Brezilya kalesinde iyi oynayan PESSOA üstün bir performansı da buna eklenince Brezilya maçı 27-25 lik skorla ikinci galibiyetini aldı.

İSVEÇ – NORVEÇ  21- 24 (9-14)

İskandinav derbisinde  İsveç – Norveç  kaarşı karşıya geldi. Maçın ilk bölümünde denge varsa da ilerleyen dakikalarda  iyi savunma yapan ve hücumda daha iyi organize olan Norveç maça ağırlığını koyarak devreyi  14 – 9 önde tamamladı. GRIMSBO’nun kalede devleştiği maçta 21 top çıkararak Norveç’in maçı kazanmasında etkin rol oynadı. Hücumda da KAREN ve SULAND 5 er golle destek verince Norveç İsveç’i 24 – 21 lik skorla yendi.

Bakmadan Geçme