Olimpiyatlarda Kadınlar kategorisinde heyecan başladı

Kadınlar Hentbol’de Olimpiyat Ateşi yanmaya başladı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABERNET – Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar Hentbol bugün oynanan 6 maçla start aldı.

Haber

Kastamonu BLD GSK ‘nin yeni transferleri Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic ve Marina Rajciç’in forma giydiği Karadağ Angola ile karşılaştı. Başa baş geçen ilk 30 dakikayı 1 gol farkla da olsa Karadağ 13-12 önde tamamladı. İkinci yarı ile birlikte savunmasını sertleştiren Karadağ, kontrolü eline aldı ve farkı giderek açtı. İkinci 30 dakika da yakaladığı ivme ile sahadan 33-22 galibiyetle ayrılan Karadağ Olimpiyatlara moralli başladı.

 Karadağ ‘da takım kaptanı Jovanka Radicevic 12/12 isabet oranı ile maçın yıldızı oldu. %100 ile oynayan ve rakip ağlara 12 gol bırakan tecrübeli isim galibiyete imzasını attı. Majda Mehmedovic ,Tatjana Brnoviç ve Itana Grbiç de Karadağ’ın diğer skorer isimleri oldular.

Angola da ise Natalia Fonseca 6 golle karşılaşmayı tamamladı.

HOLLANDA:32 – JAPONYA:21

 A Grubunda oynanan günün ilk maçında son Dünya Şampiyonu Hollanda ile ev sahibi Japonya karşılaştı. Oyunun baştan sona üstünlüğünü elinde tutan Hollanda, ilk yarısını da 18-10 önde tamamladığı karşılaşmayı 32-21 kazandı.

  Olimpiyatlara farkı galibiyet ile başlayan Hollanda’da Lois Abbing 7 golle en skorer oyuncu oldu. Laura Van Der Heijden, Bo Van Wetering, Nycke Groot, Kelly Dulfer ve Merel Freriks de 3’er golle galibiyet katkıda bulundular.

 Japonya’da Shio Fujii 5 golle en golcü isim oldu.

NORVEÇ:39 – GÜNEY KORE:27

 A Grubundaki günün son maçında ise Olimpiyatların favori ülkelerinden Norveç, Güney Kore engelini zorlanmadan geçti.

 İlk yarısını da 18-10 önde tamamladığı karşılaşmayı 39-27 kazanan Norveç, Olimpiyatlara beklenildiği gibi galibiyetle başladı. Norveç’de 11/14 isabet oranı ile oynayarak rakip ağları 11 defa havalandıran Kari Dale Brattset takımının maçın en skorer ismi oldu. Veronica Kristiansen 7 , Henny Reistad 5, Stine Skogrand, Nora Mork ve Camilla Herrem ‘de 4’er golle karşılaşmayı tamamladılar.

Güney Kore’nin en golcü oyuncusu ise Norveç filelerini 5 defa havalandıran Haein Sim oldu.

B GRUBU 

RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ:24 – BREZİLYA:24

B Grubunda ise günün ilk maçında son Olimpiyat Şampiyonu ve aldığı ceza nedeniyle maçlara Rusya Olimpiyat Komitesi adı altında çıkan Rusya ile Brezilya karşılaştı.

Baştan sona büyük çekişme içinde geçen karşılaşmanın ilk devresini Rusya Olimpiyat Komitesi takımı 14-12 önde tamamladı. İkinci yarıda oyunda dengeyi kuran Brezilya maça ortak oldu ve karşılaşma 24-24 beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla takımlar 2 puanı paylaştılar. Brezilya’da her ne kadar düşük bir oranla (7/15, %47) oynasa da Bruno De Paula, 7 golle maçın ve takımının en golcü oyuncusu oldu. Alexandra Nascimento da 6 golle Güney Amerika takımının diğer skoreri oldu.

 Rusya Olimpiyat Komitesi takımında ise Ekaterina İlina 6, Polina Vedekhina ise 4 golle oynadılar.

 Brezilya maç boyunca kullandığı bütün 7 metre (7/7) atışlarını gole çevirirken Rusya Olimpiyat Komitesi takımı aynı bölgeden sadece 3 defa (3/6) skor kaybedildi.

İSPANYA:24 – İSVEÇ:31

B Grubunda oynanan günün önemli maçlarından birinde son Dünya Şampiyonası finalisti İspanya, İsveç karşısında etkili olamadı. İlk yarısını 13-9 önde tamamladığı maçı 31-24 kazanan İsveç, Olimpiyatlara son derece önemli bir galibiyetle başladı.

İsveç ‘de Elin Hanson 6 golle İsveç adına en golcü oyuncu oldu. İskandinav takımında Linn Blohm ve Emma Lindqvist de 5’şer golle galibiyete katkıda bulundular.

İspanya’da Nerea Pena Abaurrea 7 golle oynasa da mağlubiyete engel olamadı.

MACARİSTAN:29 – FRANSA:30

B grubunda oynanan günün son maçında ise son Olimpiyat finalisti Fransa ile Macaristan karşı karşıya geldi. 

Günün bu önemli maçında ilk yarıyı 15-12 önde tamamlayan Fransa skor  üstünlüğünü karşılaşmanın ikinci bölümünde de sürdürdü. Macaristan son dakikalarda  farkı 1 gole kadar indirse de öne geçemedi. Sahadan 30-29 galibiyetle ayrılan Fransa Olimpiyatlara iyi bir başlangıç yapmayı başardı.

Fransa ‘da 10/12 isabet oranıyla Macaristan filelerine 10 gol bırakan Grace Zaadi Deuna maçın en skorer oyuncusu oldu. Estelle Nze Minko ve Laura Flippes 4’er golle galibiyet katkıda bulundular.

Macaristan’da ise Petra Vamos 6 ,Viktoria Lukacs da 5 gol kaydettiler.

 

Bakmadan Geçme