Önce Soma sonra Kupa

Beşiktaş Mogaz – Amasya Taşova yarı final serisi, hiç şüphesiz sezonun iki flaş takımının karşılaştığı seri olarak dikkat çekti…

Önce Soma sonra Kupa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Futbol tutsaklığından kurtulmuş, basketbola tutkun, voleybola takipçi, hentbola takıntılı.
Beşiktaş taraftarı ve kongre üyesi.
Eski bankacı.
Fransızca ve İngilizce biliyor.
Arkadaşları ondan “Bir Barış Uzel kolay kolay yetişmiyor” diye bahsediyor.

Futbol dışındaki branşlara ve Beşiktaş’a duyduğu sevgiyle; özellikle salon sporlarında enginlere sığmayıp taşacak kadar bilgi ve anı edinen Barış Uzel, zihin açıcı yazılarıyla Hentbolhaber.Net’de olacak.

Sizi Barış Uzel’in keyifli yazısı ile baş başa bırakıyoruz.

“Beşiktaş Mogaz – Amasya Taşova yarı final serisi, hiç şüphesiz Hentbol Süper Ligi’nde 2014-15 sezonunun iki flaş takımının karşılaştığı seri olarak dikkat çekti. Bir yanda Mogaz sponsorluğunda tarihinde ilk defa VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edip bunun tadına varan ve her sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi kendine hedef koyan Beşiktaş Mogaz, diğer tarafta ise tarihinde ilk defa bu sene süper Lig’de mücadele edip, ligi mütevazı bütçesiyle 4. sırada tamamlamayı başaran Amasya Taşova.

Bu sezonun hikayesi anlatılırken, mutlaka iki ayrı başlık açılması lazım, hem Beşiktaş Mogaz için hem de Amasya Taşova için. Amasya Taşova, Anadolu’dan veya Trakya’dan hentbol takımı kurup hedefini Süper Lig olarak belirlemek isteyen kulüpler için iyi ve doğru bir rol model oldu. Üstelik Amasya Taşova’nın maalesef bir tek sponsoru bile yok, tek geliri İddia’dan gelen para. Ligdeki bu başarısının sponsor bulmasına da yansımasını umuyoruz.

Haber

Foto: Tevfik Öztürk

Elde ettikleri sınırlı ve az parayı, doğru ve başarılı bir şekilde değerlendiren Amasya Taşova, sezona 3’ü genç 5’i yabancı olmak üzere 14 oyuncuyla başlarken sezonun sonunu 13 oyuncuyla getirdi. Oyuncu maaşlarına toplam 460.000 TL ödeyen kulübün toplam bütçesi; oyuncu maaşı, malzemeler, deplasmanlar, yemek, yol dahil 650.000 TL oldu.

Taşova, Amasya’nın bir ilçesi. Ligdeki tüm takımlar için zor bir deplasman çünkü Taşova’ya ya da yakınına direk uçuş yok. Taşova’ya otobüsle gidilebilir ya da şehirde havalimanı olmadığından önce uçakla Samsun’a gelinip oradan otobüsle Taşova’ya geçilebilir. Tabii bu Amasya Taşova hentbol takımı için de geçerli, bütün deplasman yolculukları diğer takımlarınkinden daha uzun sürüyor.

Türkiye’de, basketbolda erkekler olsun kadınlar olsun, voleybolda erkeklerde olsun bayanlarda olsun 650.000 TL’lik toplam bütçe ile o ligi 4. bitirebilmek mümkün değilken hentbolda bunun mümkün olduğunu bizlere Amasya Taşova gösterdi. Bunun için başta Teknik Direktör Hakan Günal olmak üzere Amasya Taşova’da emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Beşiktaş Mogaz ise hedeflerini Mogaz’ın sponsorluğunda büyüttü. Bu da sponsorun diğer sporlarda olduğu gibi hentbolda da ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde kalıcı olmak istiyorsa Mogaz ile olan işbirliğini ve sponsorluğunu mutlaka devam ettirecektir. Bu sponsorluktan iki tarafından da karlı çıktığı kesin. Beşiktaş Mogaz, bu sezon oyuncu maaşları ve diğer tüm masraflar dahil yaklaşık 2 Milyon TL’den biraz daha fazla harcadı ve Şampiyonlar Ligi’de ilk kez oynayarak bu kulvarda da tecrübelendi.

Bu başarıda tabii ki sponsor olan Mogaz’ın katkısı büyük olmakla beraber, kemikleşmiş idari kadronun (Menajer Berk Karahan / Teknik Direktör Müfit Arın / Yardımcı Antrenör İlker Şentürk / Kondisyoner Mesut Temizişler / Masör Sertan Aytaç) koordineli çalışmasının çok büyük bir payı mevcut. Şampiyonlar Ligi’nde karşılaştıkları rakiplerin idari kadrolarıyla karşılaştırıldığında oldukça az insan gücüyle Avrupa’nın devlerine kafa kafaya maçlar oynadıkları düşünülürse, bu ekip çalışmasının ve yapılan fedakarlığın büyüklüğü ortaya ortadadır.

Yine de kamuoyunun gözünden kaçıyor olsa da belirtmekte fayda var, futbolda olan UEFA’nın getirdiği Finansal Fair-Play kuralları hentbolda da olsaydı, Beşiktaş Mogaz, Avrupa Kupalarına katılamazdı…

Beşiktaş Mogaz – Amasya Taşova hentbol yarı final serisinin maçlarının detaylarına girmeyi istemiyorum. Beşiktaş Mogaz’ın deplasmanda 38-29, evinde 37-24 ve 41-22 kazandığı maçlar için yazılıp çizilecek şeyler belli. Onun yerine Beşiktaş Mogaz’ın yer alacağı sosyal sorumluluk projesinden bahsetmeyi tercih ederim.

Haber

Bu sezon da hentbolda Türkiye Kupası finalleri geçen sezon olduğu gibi İzmir’de 16-17 Mayıs tarihlerinde oynanacak. 15 Mayıs’ta İzmir’e gidecek olan Beşiktaş Mogaz, ayağının tozuyla Soma’ya geçip “Hentbolcular Soma’da / Soma’yı Unutmadık” ismiyle yapılacak olan etkinlikte, Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu’nda İzmir BŞB’li sporcular ile beraber Somalı çocuklarla hentbol oynayacak. Maçın ardından da Soma Maden Faciası’nda hayatları kaybedenlerin mezarları ziyaret edilecek.

Çocuklara yönelik bu tür bir projeyi düşünebilmek ve hayata geçirebilmek gerçekten çok önemli. Bu kadar anlamlı bir organizasyon için emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Soma sonrası Beşiktaş’ın İzmir seferi devam edecek. 16 Mayıs Cumartesi günü Celal Atik Spor Salonu’nda BŞB Ankaraspor ile saat 15.00’te finale adını yazdırabilmek için mücadele verecek Beşiktaş Mogaz. Finale çıkarsa da ertesi gün, 17 Mayıs Pazar 17.00’de Kayseri Rainbow – Anafen Koleji maçının galibiyle Türkiye Kupası’nı kaldırmak için mücadele edecek. Beşiktaşlı hentbolcular, İzmir ve civarındaki Beşiktaşlı taraftarları bu maçlarda yanlarında görmek istiyor…

SALONLARDA EKOL BEŞİKTAŞ HENTBOL sloganını kullanan Beşiktaş taraftarı da, takımlarını kupa yolculuğunda yalnız bırakmayacaktır. Zaten Beşiktaş’ın hentbol dışında kupa kaldırıp taraftarını mutlu edebildiği başka bir branşı var mı? “

Haber

Bakmadan Geçme