Öztürk ‘Kaliteli Mücadele’

Hentbol Erkekler Süper Lig ekiplerinden Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü Antrenörü Adnan ÖZTÜRK , dün oynanan Maliye Milli Piyango müsabakasını hentbolhaber.net okurları için yorumladı.

ÖZTÜRK : " Öncelikle Milli Piyango gibi ve hentbolu dinamik iyi oynamaya çalışan bir takım karşısında aldığımız 2 puan beni oldukça mutlu etti.  Rakibimizin ortaya koyduğu mücadele övgüye değerdi fakat şans ve tecrübe bizim yanımızda olduğu için maçı kazanan taraf biz olduk. Girbiç ve Sarper gibi önemli 2 oyuncumuzdan yoksun başladığımız maça  iyi başlamadık . Maça daha motive olduğu belli olan rakibimiz ilk devre 15 dakika kontrolü elinde tuttu. Savunmadaki baskımızı ve tempomuzu artırarak maç kontrolünü elimize aldığımızda 5 farklı skor üstünlüğünü yakaladık ve devreyi 3 farkla önde kapadık. İkinci devrenin başında kontrol tekrar rakibimize geçince skor beraberliğe geldi.  Savunma kurgumuzu biraz daha ileri kurup rakibe baskı yaparak onları hataya zorladık. Bu taktiğimiz sayesinde kaptığımız toplarla tekrar 4 farklı bir üstünlük yakaladık." dedi

 

Ayrıca ÖZTÜRK : "Emre’ nin sakatlanması hem savunma hem de hücum planlarımıza olumsuzHaber yansıması ve İzmir maçında olduğu gibi savunma tempomuzun düşmesi rakibimizin son dakikalara önde girmesine sebep oldu. Buna rağmen Milli Piyangolu oyuncuların son dakikalarda yaptığı hataları değerlendirerek kazanan biz olduk. Enerjimizi ve tempomuzu maçın geneline yayamamak çözmemiz gereken en önemli sorun olarak gözükmektedir. Ayrıca hücum organizasyonlarında istendik takım uyumunu henüz yakalayamamış gözükmekteyiz. İlerleyen haftalarda bu sorunları çözüp çok daha iyi hentbol oynayacağımızı düşünüyorum. " diyerek görüşlerini ifade etti.

KALİTELİ MÜCADELE MİLLİ TAKIM İÇİN OLUMLU

Son olarak ÖZTÜRK, bu sezon takımların kadro yapısıitibariyle güçlü olduklarını ve dolayısı ile kendilerini zorlumüsabakaların beklediğini belirtti.Ayrıca  milli takım antrenörü olarak kaliteli mücadelenin milli maçlara olumlu yansıyacağını düşündüğünü ve Maliye Milli Piyango’nun gösterdiği mücadeleden dolayı tekrar kutladığını ve Yeni sezonun tüm hentbol ailesi için sağlıklı ve mutlu geçmesini temmenni ettiğini belirtti.

Bakmadan Geçme