ÖZTÜRK:’Zor Bir Grup’

A Milli Erkek Hentbol Takımı Teknik Direktörü Adnan Öztürk, 31 Ekim Çarşamba günü Norveç ve 4 Kasım Cumartesi günü Fransa ile yapacakları müsabakalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara’da THF Spor Salonunda hazırlıklarına devam eden Milli Takımımızda hedef : "İyi Bir Mücadele Ortaya Koymak".

Öztürk yapmış olduğu açıklamada :

"2014 yılında Danimarka’ da yapılacak Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası için;  Fransa, Norveç ve Litvanya ile birlikte 3. Grupta yer almaktayız.

Grubun ilk maçını 31 Ekim 2012 tarihinde Norveç ile  deplasmanda,  2. Maçını ise olimpiyat Şampiyonu Fransa ile 04 Kasım 2012 tarihinde Mersin’ de oynayacağız.

Görüldüğü gibi oldukça zor bir grupta mücadele edeceğiz. Dünyada artık kolay rakip kalmadığına göre her maçta mücadele eden, hentbolu iyi oynayan ve skor ne olursa olsun maçı bırakmayan bir takım yaratmamız için, bu maçların  önemli  olduğunu düşünüyorum.

Bilindiği gibi erkek hentbolunda hem kulüpler, hem de milli takımlar bazında oldukça büyük fark var. Artık adım, adım çok çalışarak bu açığı kapatmaya başlamamızın zaman geldi diye düşünüyorum. Bu farkı kapatmak için çok çalışıp kendimizi geliştirmemiz lazım.  Bu nedenle gücümüzü ve mücadelemizi arttırmak açısından bu maçların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mersin’ de oynadığımız ön eleme grup maçları bizlere iyi yolda olduğumuzu dair olumlu sinyaller verdi.

Yolumuzun uzun ve zor olduğunun farkındayım. Eğer hentbol ailesi ile birlikte tek güç ve yürek olursak yolumuzun göründüğü kadar zor olmadığına, aksine güzelliklerle dolu olduğuna kalpten inanıyorum. Bu maçlarda tüm hentbol ailesinin olumlu ve olumsuz eleştirilerinin bizleri daha ileri götüreceğini biliyorum. Herkese sevgi ve saygılarımı belirterek, bu vesile ile Tüm Türk halkının hem Kurban Bayramını hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım." dedi

 

Bakmadan Geçme