Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Hentbol Erkekler Müsabakalarının All-Star Takımı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler hentbol turnuvasında 38 maç oynandı ve Danimarka, ikinci kez Olimpiyat şampiyonu olarak altın madalyayı kazandı. Erkekler hentbol turnuvasının tamamlanmasının ardından All-Star takımı da açıklandı. Yarı finalist dört ülkenin temsilcilerinin yer aldığı All-Star takımında, dört Olimpiyat şampiyonu oyuncu yer aldı.

Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP), Danimarka’nın sağ oyun kurucusu Mathias Gidsel oldu. Gidsel, Olimpiyat Oyunları'nda bir turnuvada atılan en fazla gol rekorunu kırarak 62 gole ulaştı. Bu rekor daha önce Danimarkalı takım arkadaşı Mikkel Hansen'a aitti.

2023 IHF Yılın Erkek Hentbolcusu seçilen Gidsel, üç maçta çift haneli gol sayısına ulaşırken, Arjantin'e karşı oynadığı maçta 13 gol kaydetti. Atışlarının %74'ünü gole çeviren Danimarkalı sağ oyun kurucu, Tokyo 2020'den sonra üst üste ikinci kez Olimpiyat MVP'si unvanını kazandı. Bu başarısıyla birlikte 2023 IHF Erkekler Dünya Şampiyonası'nda da MVP seçilen Gidsel, bireysel ödül koleksiyonuna bir yenisini ekledi.

Gidsel’in üç Danimarkalı takım arkadaşı da Paris 2024’teki All-Star takımına dahil edildi. Uluslararası hentbol kariyerine bu Olimpiyat Oyunları ile veda eden kaleci Niklas Landin Jacobsen, Rio 2016'dan sonra ikinci kez All-Star kaleci olarak seçildi. Danimarka’nın diğer iki oyuncusu, pivot Lukas Jørgensen ve Olimpiyatların en skorer üçüncü ismi olan sol oyun kurucu Simon Pytlick de All-Star takımında yer aldı.

Almanya’dan iki oyuncu, sağ oyun kurucu Renars Uscins ve orta oyun kurucu Juri Knorr da All-Star takımına seçildi. Almanya turnuvada altı galibiyet alırken, sadece iki kez mağlup oldu.

Bronz madalya maçında mücadele eden takımlardan kanat oyuncuları All-Star takımında yer aldı. Slovenya’dan Blaz Janc sağ kanat olarak seçilirken, İspanya’dan Daniel Fernandez, Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk deneyiminde sol kanat olarak All-Star takımında yer aldı.

Paris 2024 – Erkekler Hentbol Turnuvası All-Star Takımı:

  • Kaleci: Niklas Landin Jacobsen (Danimarka)

  • Sağ Kanat: Blaz Janc (Slovenya)

  • Sağ Oyun Kurucu: Renars Uscins (Almanya)

  • Orta Oyun Kurucu: Juri Knorr (Almanya)

  • Sol Oyun Kurucu: Simon Pytlick (Danimarka)

  • Sol Kanat: Daniel Fernandez (İspanya)

  • Pivot: Lukas Jørgensen (Danimarka)

  • MVP: Mathias Gidsel (Danimarka)

  • Gol Kralı: Mathias Gidsel (62 gol)

Foto / Kaynak: IHF

Bakmadan Geçme