Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Hentbol Kadınlar Müsabakalarının All-Star Takımı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar hentbol turnuvasında 38 maç oynandı ve Norveç, üçüncü kez Olimpiyat şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar hentbol turnuvasının sona ermesiyle birlikte turnuvanın en iyi oyuncularından oluşan All-Star takımı da açıklandı.

Beş farklı ülkenin temsilcilerinin yer aldığı All-Star takımında, altın madalya kazanan Norveç’ten üç oyuncu yer aldı.

Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP), Norveç’in tecrübeli kalecisi Katrine Lunde oldu. 44 yaşındaki Lunde, daha önce Beijing 2008 ve Tokyo 2020’de All-Star kalecisi seçilmişti ancak bu, kariyerinde ilk kez büyük bir uluslararası turnuvada MVP seçilmesi oldu. Lunde, turnuvada %42 kurtarış oranıyla en iyi kaleci performansını sergiledi ve sekiz maçta toplam 79 kurtarış yaptı.

Kariyerini zirvede sonlandıran ve ilk Olimpiyat altınını kazanan Norveçli orta oyun kurucu Stine Bredal Oftedal da kendi pozisyonunda All-Star takımına seçildi. Oftedal, daha önce Olimpiyat Oyunları'nda hiç All-Star takımına seçilmemişti.

Paris 2024'te All-Star takımına giren üçüncü Norveçli oyuncu ise 29 golle takımının en skorer ismi olan pivot Kari Brattset Dale oldu.

Gümüş madalya kazanan Fransa, All-Star takımına üç oyuncu sokmayı başardı: kaleci Laura Glauser, sağ kanat Alicia Toublanc ve sol oyun kurucu Estelle Nze Minko.

Bronz madalya sahibi Danimarka’dan ise sol kanat Emma Friis All-Star takımında yer aldı. Çeyrek finalde elenen Macaristan ise Paris 2024’te 38 golle turnuvanın en skorer üçüncü ismi olan sağ oyun kurucu Katrin Klujber’i All-Star takımına soktu.

Turnuvanın en skorer oyuncusu ise 41 gol atan İsveçli sağ kanat Nathalie Hagman oldu. Hagman, Fransa’dan Tamara Horacek’i bir gol farkla geride bırakarak bu unvana sahip oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Hentbol Kadınlar Müsabakalarının All-Star Takımı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları - Kadınlar Hentbol Turnuvası All-Star Takımı:

  • Kaleci: Laura Glauser (Fransa)

  • Sağ Kanat: Alicia Toublanc (Fransa)

  • Sağ Oyun Kurucu: Katrin Klujber (Macaristan)

  • Orta Oyun Kurucu: Stine Bredal Oftedal (Norveç)

  • Sol Oyun Kurucu: Estelle Nze Minko (Fransa)

  • Sol Kanat: Emma Friis (Danimarka)

  • Pivot: Kari Brattset Dale (Norveç)

  • MVP: Katrine Lunde (Norveç) ( manşet foto)

  • Gol Kraliçesi: Nathalie Hagman (41 gol) (İsveç)

Foto / Kaynak : IHF

Bakmadan Geçme