Piyango'da Değişim Rüzgarı

Erkekler Hentbol Süper Ligi'nin güçlü ekiplerinden Maliye Milli Piyango yeni sezon öncesi antrenör değişikliğine gitti. Ankara temsilcisi Serdar Seymen ile yollarını ayırıp Okan Halay'ı takımın başına getirdi.

 

Uzun yıllardır Maliye Milli Piyango’da yardımcı antrenör olarak görev yapan Halay,  1988-2006 yılları arasında sürdürdüğü sporculuk yaşantında sırasıyla; İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Eskişehir Eti Bisküvileri, Çankaya Belediyesi, ASKİ ve Bursa Nilüfer Belediyesi takımlarında hentbol oynadı. A Milli Takım’da 386 kez forma giyen Halay, Yıldız ve Genç Milli Takım’larda da antrenör olarak görev yaptı.

HALAY; ‘YENİ BİR YAPILANMA İÇERİSİNDEYİZ’ 

“2009 yılından itibaren yardımcı antrenör olarak çalışmalarımı sürdürdüğüm kulübümüzde,  bu sezon itibari ile baş antrenör olarak görev yapmaya başladım.” Diyen Okan Halay, “Transfer dönemi içinde sekiz oyuncumuzun farklı kulüplere transfer olması nedeniyle yeni bir yapılanma içerisine girdik.” Dedi.

Piyango’nun çiçeği burnunda antrenörü Halay, yaptığı açıklamada, “Yıllardır var olan Maliye Milli Piyango alt yapı ekolünün devamlılığı sayesinde,  yıldız ve genç takımlardan yetişen oyuncularımızı A Takım bünyesine dahil etme gururunu yaşama fırsatı bulduk.  Ayrıca daha önce Maliye Milli Piyango Takımının alt yapısından yetişen ve farklı kulüplerde spor hayatlarına devam eden dört oyuncuyu da transfer ederek,  takımımızın son şeklini oluşturduk.  Çalışmalarımıza 23 Temmuzda Ankara’da başladık ve daha sonra ikinci hazırlık dönemi için 10-17 Ağustos tarihleri arasında Kastamonu’da kamp yaptık.

Hazırlık Devresinde, fizik olarak istenilen düzeye gelebilmek için kuvvet gelişimini, dayanıklılık ve direnç gelişimini, sürat, hız ve esneklik gelişimini sağlayan çalışmalara yer vermeye özen gösterdik.  

Haber
 

Daha sonra teknik olarak belirlenen eksikler, temel hareketler üzerinde durma ve geliştirmeye yönelik uygulamalarımıza yer vereceğiz. Yarışma devresinde de hazırlık devresinde kazanılan becerilerin devam ettirilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.” Diye konuştu.
 

PİYANGO ROTAYI ÇİZDİ

Yeni sezondaki hedefleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Halay, “Sportif başarıya ulaşabilmek için öncelikle hedefin belirlenmesi, sonrasında da sporcudan beklenenlerin neler olduğunun açık ve anlaşılır biçimde ortaya konulması gerekir. Bunun da sporcunun motivasyonunu arttırarak çalışmanın kalitesini yükselttiğini ve sporcunun performansını geliştirmek için antrenöre yol gösterdiğini düşünüyorum.

Biz hedefe giden yolda sadece sonuç değil sürece de odaklandık. Daha açık ifadeyle, hedeflerimizi belirlerken karşılaşmalarda alacağımız sonuçların yanında, sporcuların performans düzeyi ile ilgili de hedefler belirledik. Bu performans hedeflerinin gerçekleşmesi sonucunda başarının da kendiliğinden geleceği inancını taşıyoruz. Takım hedeflerinin belirlenmesi sporcuların birlikte çalışma ve başarma isteğini de arttırıyor. Böylece takım ruhu oluşmaya başlıyor ve her sporcu bir diğerinin hedefini yükseltme noktasında iyi bir örnek oluyor.” İfadelerini kullandı.

“BİR ZİNCİR EN ZAYIF HALKASI KADAR GÜÇLÜDÜR”

“Beğendiğim bir Çin atasözünde , “Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür” der.  Biz bu bakış açısından hareket etme eğilimindeyiz.” Diyen Okan Halay, şunları kaydetti:

“Sporcuların performanslarını bulunduğu noktadan ne kadar yukarıya taşıyabildiğimiz bizim için çok önemli.  Zaten bu da beraberinde başarıyı getirecektir.  Ama bu biraz da “biz” diyebilmekten geçiyor.

Biz,  alt yapılardaki antrenöründen sporcusuna, doktorundan masörüne, bizden desteğini eksik etmeyen yöneticisine kadar büyük bir ekibiz. İyi bir takımı oluşturmak toprağı ekmek gibidir. Olmasını hedeflediğiniz ürün için gerekli şartları hazırlar,  yapılması gerekenleri uygular ve her şeyin hedeflediğiniz gibi olmasını ümit edersiniz. Hedefin herkes tarafından içselleştirilmesi ve bu konuda herkesin güçlerini birleştirerek üzerine düşen görevleri yerine getirmesi başarıyı daha da perçinleştirecektir diye düşünüyoruz. 

Takım ruhu, takımı oluşturan tüm parçaların takımın hedefleri yönünde bütünleşerek, birlikte hareket etmeleri ile oluşur. Takım ruhu anlayışına ulaşmış bireyler sevgi, saygı, anlayış, yardımlaşma ve aitlik gibi duygularla takım ruhunun güçlenmesine ve beraberinde başarıya ulaşılmasına neden teşkil etmektedir.

Biz ekip olarak,  çalışmalarda üstleneceğimiz roller ve sorumluluklar noktasına da netlik kazandırma yolunu seçtik. Tüm ekibin işe katılımının sağlanması çok önemli. Ekip üyelerinin güçlü yönlerinin bilinmesi ve doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ekip çalışması gücünü uyumdan alır. Ekip üyeleri sürekli birbirleriyle etkileşim halindedir. Bu nedenle de kendi performansları kadar diğer üyelerin performansından da sorumludurlar. Ekip olarak,  yapılan çalışmalarla ilgili düzenli olarak geri bildirimlerde bulunuyoruz. Ekip içinde sağlanan etkili iletişim sayesinde, tespit edilen problemlerin çözümünün daha kolay olacağını düşünüyoruz.

Bu bağlamda,  alt yapılardan A Takımına kadar bir bütünlük içerisinde ekip olarak bir antrenman planı hazırladık.   Antrenmanların planlanması sistemli çalışabilme kolaylığı sağlıyor. Bu sayede düzenli çalışmanın beraberinde getireceği psikolojik hazırlığın yanında,   sporcuların kapasitesine göre çalışmaların düzenlenmesi, öncelik arz eden hususlara ağırlık verilmesi imkanı yaratıyor.  Bunun yanında hazırladığımız antrenman planı,  esnek bir yapıya sahip.  Planımızın, yıl içinde kişisel, fiziksel, çevresel faktörlere dayalı olarak oluşabilecek yeni durumlara karşı da yenileme,  geliştirme, tamamlama olanağı sağlayabilecek nitelikte olmasına özen gösterdik.

Haber
 

‘STANDARTLARIN ÜZERİNDE BİR EKİP OLMAK İSTİYORUZ’

1995 yılından beri varlığını sürdüren ve bir spor kültürüne sahip Maliye Milli Piyango Hentbol Takımı olarak,  hentbol adına standartları daha da üstlere taşıyan bir ekip olmak istiyoruz.  Bu doğrultuda, takıma kalıcı bir konsept yerleştirmeyi planlıyoruz. 

Hentbolun hızlı oynandığı, top kaybının az olduğu, atışlardaki başarının yüksek yüzdelere ulaştığı,  kadroda bulunan tüm sporcuların oyuna katkı sağlayabildiği ve oyun disiplininden uzaklaşmayan, yüksek motivasyon gücüne sahip hem psikolojik hem de fizyolojik açıdan dayanıklı takım yaratma amacını gerçekleştirme noktasında ekip olarak çaba sarfediyoruz.

Kadromuzda yer alan oyuncuların geçen yıla nazaran bazı farklılıklar göstermesi sebebiyle, yeni takım olma yolunda zaman içerisinde yol kat edeceğimize inanıyor ve ekibimizle birlikte bu amaçta çalışmalarımıza devam ediyoruz.

İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz.  Kulübümüzün bu süreçte gösterdiği başarılarının tesadüfi olmadığını, zorlu lig maratonunda takım olarak hentbol severlere göstermek amacını güdüyoruz.

Yıllardır alt yapılarına önem veren bakış açısı sayesinde, birçok sporcusunu A Takıma ve Milli Takıma taşıma başarısını göstermiş bir kulübün mensupları olarak bu geleneği sürdürmek, bu sayede hem kulübümüze hem de Türk Hentboluna katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.

Bu inancımızın, ülkemize yeni hentbolcular kazandırması yolunda da ışık tutmasını diliyoruz.

BAŞARILAR DİLEDİ

Son olarak kulübüm ve ekibim adına, 2012-2013  yılı Türkiye Hentbol Süper Ligi karşılaşmalarında  görev alacak idarecilere, antrenörlere, sporculara, hakem ve gözlemcilere, centilmenlik ruhu içerisinde, başarılı,  hentbol adına umut vaat eden bir sezon  geçirmelerini  temenni ediyorum.”

Bakmadan Geçme