Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası Türkiye'de

Türkiye, plaj hentbolunun en büyük organizasyonuna Alanya'da ev sahipliği yapacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun başvurusu üzerine, Plaj Hentbolu Kadınlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonaları ile U17 Kızlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonaları'nın ev sahipliği Alanya'ya verildi.

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) İcra Kurulu’nun kararıyla, kadın ve erkek EHF Plaj Hentbolu Şampiyonası EURO 2025, 8-13 Temmuz 2025 tarihlerinde; EHF U17 Plaj Hentbolu EURO 2025 ise 3-6 Temmuz 2025 tarihlerinde Alanya'da düzenlenecek.

THF ve Alanya Belediyesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu organizasyon, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en büyük ve kapsamlı plaj hentbolu etkinliği olacak. Toplamda 64 takım ve binin üzerinde hentbolcu, iki hafta süresince madalya için mücadele edecek.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Alanya'nın Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonaları'na ev sahipliği yapacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kılıç, "Geçtiğimiz yıl, EHF'nin plaj hentbolundaki en büyük organizasyonlarından biri olan EHF ebt finallerini Antalya'da gerçekleştirdik. İzmir'de de EHF Avrupa U17 Plaj Hentbolu Şampiyonası'nı düzenledik ve bu turnuvalardan olumlu geri dönüşler aldık. Göreve geldiğimizde, Türkiye'nin plaj hentbolunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulamıştık. Şimdi projelerimizin meyvelerini topluyoruz. Önce Antalya'da EHF Kadınlar EURO 26'ya ev sahipliği yaptık, şimdi de Alanya'da EURO 25'i düzenleyeceğiz. Bu durumdan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz" dedi.

Kılıç, Türkiye'nin plaj hentbolunda söz sahibi ülkelerden biri olmayı hedeflediklerini belirterek, "Ülkemizin güzelliklerini ve avantajlarını kullanmalıyız. Plaj hentbolu da bu avantajlardan biri. Ulusal ve uluslararası turnuvalar, ülkelerin birbirlerini daha iyi anlamaları ve hoşgörülü olmaları için önemlidir. Bu amaçla ilişkilerimizi güçlendirmeye ve ülkemizde uluslararası şampiyonaların düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Son iki yıl, Türkiye'nin uluslararası hentbol camiasında olumlu bir şekilde anıldığı ve en üst seviyede takdir topladığı yıllar oldu" şeklinde konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise, "1995 yılında Hentbol Milli Takım Oyuncusu ve Antrenör Ramazan Demirci öncülüğünde sokak hentbolu ile başladığımız bu serüvenin ardından 30 yıl sonra büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hentbol, sporcuların fiziksel yeteneklerini sergilediği ve izleyicilere keyifli zaman sunduğu bir branş. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve belediye olarak, sporun her dalını desteklemek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençleri spora teşvik eden ve sağlıklı bir yaşam tarzına yönlendiren etkinlikleri artırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi.

EHF Plaj Hentbolu EURO 2025'e Katılacak Takımlar:

EHF Plaj Hentbolu EURO 2025 Kadınlar Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Türkiye'nin yanı sıra, 2024 Dünya Şampiyonası'ndan katılmaya hak kazanan Avrupa takımları Almanya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Norveç, Yunanistan ve Danimarka ile 2024 Plaj Hentbolu Şampiyonası'ndan katılmaya hak kazanan takımlar Macaristan, Fransa, İsveç, Ukrayna, Hırvatistan, Slovakya, Polonya ve Bulgaristan yarışacak.

Erkekler Şampiyonası'na ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra, 2024 Dünya Şampiyonası'ndan kalifiye olan Avrupa takımları Macaristan, Almanya, Danimarka, Portekiz, İspanya ve Hırvatistan; 2024 Avrupa Şampiyonası'ndan kalifiye olan takımlar ise Polonya, İsveç, Fransa, Norveç, Bulgaristan, Ukrayna, İtalya, Çekya ve Malta yer alacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu

Bakmadan Geçme