Plaj Hentbolunda 2023 biletini kaptık

Çek Cumhuriyet'inin Prag kentinde gerçekleştirilen Plaj Hentbolu müsabalalarında Erkek Milli Takımımız dördüncü, Kadın Milli Takımımız yedinci oldu.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Erkek ve Kadın Plaj Hentbol Takımlarımızın mücadele ettiği, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen 2022 Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası Elemeleri sona erdi.

Erkek Plaj Hentbol A Milli Takımımız, Ukrayna ile oynadığı üçüncülük-dördüncülük maçını 2-1’lik setlerle kaybetti. Turnuvayı dördüncü sırada tamamlayan Millilerimiz, Portekiz’in Nazaré kentinde düzenlenecek Euro 2023’e katılma hakkı kazandı. Turnuva finalinde Macaristan’ı 2-1 yenen Almanya şampiyon oldu.

Kadın Plaj Hentbol A Milli Takımımız ise bugün Slovakya ile oynadığı maçı 2-0 kazandı ve 2022 Plaj Hentbolu Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ni yedinci olarak tamamladı. A Milli Kadın Plaj Hentbol Takımımız, aldığı bu sonuçla Portekiz’in Nazaré kentinde düzenlenecek Euro 2023’e katılmaya hak kazandı. Kadınlar finalinde ise Polonya’yı 2-1 yenen Macaristan şampiyon oldu.

Bakmadan Geçme