POLAT : ‘Amaç,Liderlik Koltuğunda Oturmak’

Hentbol Erkekler Süper Lig Temsilcisi Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’da Antrenör Zeki POLAT, Trabzonspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor müsabakalarını değerlendirdi.

Büyükşehir Belediye Ankaraspor 12 Aralık Çarşamba günü Trabzonpor ile oynamış olduğu Hentbol Erkekler Türkiye Kupası maçından 20-24 galip ayrılarak tur atlamış , hafta sonuda Hentbol Erkekler Süper Lig müsabakasında İzmir Büyükşehir Belediyespor’u 34-28 yenerek Liderliğini sürdürmektedir.

Büyükşehir Belediye Ankaraspor’da Antrenör Zeki POLAT ilk başta Trabzonspor, ardından da İzmir Büyükşehir Belediyespor müsabakaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Zeki POLAT: "Çarşamba günü oynadığımız Trabzonspor ile Türkiye Kupası maçı oldukça sert bir mücadele sahne oldu. Trabzon maçının zor geçeceğini biliyorduk. Buna göre hazırlandık ve maçın ilk 15 dakikası başa baş bir oyunla geçti. Bu dakikalardan sonra rakibimizin hatalarına ve bizim hızlı oyunumuz da eklenince skor da arayı yavaş yavaş açmaya başladık. Özellikle ikinci yarıda ki yüksek tempomuza Trabzonspor ayak uyduramayınca maçın 50. dakikasına 9 sayı üstünlükle girdik. Bu dakikadan sonra sertlikler artınca, oyunu yavaşlatıp taktik gereği zamana karşı oynamaya başladık ve Trabzonspor gibi zorlu bir rakibi eleyerek Türkiye Kupasında bir tur daha atlayan taraf biz olduk.

Üç gün aradan sonra yaptığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi maçı, Trabzon maçından daha zor geçti. Maça her iki takımda çok iyi başladı ve karşılıklı gollerle geçti. İki takımda yüksek tempoda oynadı. Fakat maçın 20. dakikasından sonra rakibin temposunda düşme olunca bunu çok iyi değerlendirerek, hızlı hücumlarla devreyi 3 farklı skorla kapattık. İkinci yarıya iyi başlayan takımımım, önce skoru korudu. Yine sonlara doğru yakaladığı hızlı hücumları değerlendirerek, salondan galip ayrılmayı bildi.

Önümüzde, ligin devre arası olmasına iki hafta kaldı, amacımız bu iki haftayı da galibiyetle tamamlayıp, liderlik koltuğunda oturmak."dedi.

 

Bakmadan Geçme