Polonya maçı hakkında ne söylendi?

EHF EURO 2022 Eleme Grubu maçında Polonya ile karşılaşan A Milliler salondan 24-29 mağlup ayrıldı.

HENTBOLHABER.NET – Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma istediğimiz gibi sonuçlanmadı ve Milli Takımımız salondan 24-29 mağlup ayrıldı.

Müsabaka ile ilgili olarak neler söylendi:

Cemal Görkem Erim / Spiker – Yorumcu(hentbolhaber.net): “Polonya’nın basit hatalarını değerlendiremedik. Hücumda yüzler rakip kaleye değil, sürekli Doruk’a dönük. “O gol atarsa kazanırız” düşüncesi teknik ekipten takıma kadar herkese sirayet etmiş gibi duruyor. Nihayetinde o gol atıyor ama kazanamıyoruz.

Doruk’un maç kazandırması için ihtiyacı olan destek bir türlü gelmiyor. Rakibin ona yönelik savunma baskısını tüm takıma dağıtmak için herkesin gol tehdidi oluşturması lazım. Örneğin; Mehmet ve Görkem ellerine gelen pozisyonlarda yüksek yüzdeyle oynamış olsalardı, hücumlarımız daha akıcı olabilirdi.

Bunları Polonya maçını kaybetme sebebimiz olarak sayarsak takımımıza haksızlık etmiş oluruz. Polonya bizden daha iyi takım ve ortaya çıkan skor gayet normal. Söylediklerim, elimize gelen fırsatları daha iyi değerlendirebilmeye yönelik öneriler sadece”

Ozan Can Sülüm / Spiker – Yorumcu: “Her maç daha olumlu işaretler var ama artık kazanma zamanı.”

Yılmaz Acar Davut / Gazeteci – Spiker (Hentbolhaber.Net): “Saha içini teknik taktik anlamda analiz edecekler olacaktır. Ben teknik-taktik yorumların haricinde mental olarak milli takımı irdelemek niyetindeyim. Bu maça kadar ve bu maç öncesinde de mücadele vurgusu yapan milli takımımızın mücadeleyi erken bıraktığını maalesef deneyimlendik. Ne olursa olsun savaşmaktan vazgeçmeyen farklı öndeysek farkı arttırmak için farklı gerideysek de farkı azaltmak için mücadele eden bir takım olmalıyız. Umarım konsantrasyonumuz önümüzdeki karşılaşmalarda daha da yoğun olacaktır.”

Gürcan Budakçı / Antrenör – Yazar (hentbolhaber.net):  “İyisi kötüsü ile bir milli maç izledik. Saha da daha fazla maç yapması gereken bir birinden yetenekli oyuncularımız vardı. Maç eksikliğinin hücumda-savunma ne kadar olduğu ortaya çıktı. Orta oyun kurucularımız, sağ sola ne kadar oyun oynatabildi? Bu maçı nasıl kazanabilirdik? Daha fazla maç, daha fazla birliktelik. Üç gün kamp ile bu kadar.” 

Mesut Tuncal / Spiker (Hentbolhaber.Net): “Profesyonellik ağır bastı. Adamların büyük elçisi maçın başında kalkıp isimler söylenirken oyuncularla birlikte alkış temposu tutuyor. Sahanın dışından başlayıp saha içine kadar tam bir takım olmuşlar. Peki biz?”

 

Ayrıca müsabaka sonrası Yılmaz Acar Davut ile Antrenör Okan Halay, Polonya maçını Hentbolhaber Canlı Yayınında yorumladılar işte o yayın.

 

 

 

Bakmadan Geçme