Polonya şen şakrak!

EURO 2014’de Polonya ve Romanya, GRUP I'de mücadele edecek son takımlar oldu. Rusya şampiyonaya veda etti. Danlar yenilgisiz…

HENTBOLHABER.NET –  Polonya ve Romanya, Perşembe günü EHF 2014 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda (EHF EURO 2014) oynanan A ve B grupları son maçlarının ardından EHF EURO 2014 Ana Tur Grup I’de mücadele etme hakkını kazandı. Debrecen kentinde yapılacak GRUP I mücadelesinde son katılımcılar Polonya ve Romanya dışında Danimarka, Norveç, Macaristan ve İspanya yer alacak.

Haber


GRUP A’DA RUSYA VEDA ETTİ

Macaristan Györ’deki Grup A son maç gününde Audi Arena’yı dolduran sporseverler fiziksel olarak oldukça sert bir maça tanık oldu. Her iki takımın da sert mücadele ettiği maçın galibi Rusya’yı 29:26 Polonya oldu. Turnuvaya hayalkırıklığı ile başlayan Polonya son maçta 12 takımın mücadele edeceği bir üst tura giden bileti almayı başardı.

Haber

MACARLAR MAĞLUP
Turnuvaya Hırvatistan ile birlikte ev sahipliği yapan Macaristan, grubundaki ilk mağlubiyetini İspanya karşısında bir sayı farkla aldı: 26:27.

Bu sonuçlara göre Debrecen’de gerçekleşecek Grup I mücadelesine tüm maçlarını kazanan İspanya 4 ve Macaristan 2 puan ile gidecek.

Haber


NORVEÇ YENİLGİSİZ

Grup B’de Ukrayna, Romanya karşısında beş gol farkı kapasa da 22:23 mağlup olarak EHF EURO 2014 macerasına veda etti. Romanya, rakibinin 5 gol farkı kapatmasına izin verse de 60 dakika sonunda GRUP I’deki yerini garantiledi.

Norveç ve Danimarka arasındaki İskandinav derbisinde Silje Solberg’in muhteşem performansı Norveç’e 26:21 galibiyet getirdiği gibi üst tura da 4 puan götürme hakkını verdi. Danimarka ve Romanya 1’er puanla başlayacak. 

Haber

Bakmadan Geçme