Polonya’yı protestoya izin yok!

Eşcinsel evliliklere izin vermediği gerekçesiyle Polonya’yı protesto etmek isteyen İsveç kaptanı Karlsson’a izin çıkmadı.

Eurosport’ta yer alan habere göre, Avrupa Hentbol Federasyonu, İsveç Milli Takımı kaptanı Tobias Karlsson’un Polanya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda gökkuşağı rengindeki kaptanlık pazubandı takmasınının kurallara aykırı olduğunu açıkladı.

Eşcinsel evliliklerin tanınmasını reddeden Polonya’yı protesto etmek için turnuvada böyle bir pazubant takacağını açıklayan Karlsson, bu kararını ”İnsanların eşitliği için yapılan, kabul edilebilecek bir sessiz protesto” olarak değerlendirmişti.

Ancak turnuva öncesinde İsveç Federasyonu’na iletilen karara göre; takım kaptanları sadece ülkelerinin rengini taşıyan kaptanlık pazubandıyla sahaya çıkabilir.

Gerçek bir utanç

Yaşanan son gelişmeleri ”Gerçek bir utanç” olarak yorumlayan Karlsson, ”Avrupa Hentbol Federasyonu’nun insanlık adına düşüncelerimizi açıklamamıza izin vermemesi üzücü bir durum. Bu kararın benim için sürpriz olduğunu söylemeliyim. Birkaç gün önce bize bu konuda bir problem yaşanmayacağını söylediler. Norveç ve İzlanda kaptanları da aynı protestoyu gerçekleştireceklerini söyledikleri için, onlara da bu pazubantlardan yollamıştık” dedi.

AHF asbaşkanı Arne Elovsson’a göre bu konuda alınmış yeni bir karar yok, ”Böyle bir olayı önceden yaşamamıştık. İlk kez yaşananan bu olay için, kuralları global bir bakış açısıyla uyguladık” diyerek kararı savundu.

İsveç, turnuvadaki ilk maçına Cumartesi günü(bugün) Slovenya karşısında çıkacak.




Bakmadan Geçme