PSG: Köln’de peri masalları gerçek olabilir

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında sıradaki ekip geçen sezon Beşiktaş’ın rakiplerinden olan PSG…

HENTBOLHABER.NET – 2014 ve 2015 yıllarında Köln’e gidemeyen Paris Saint-Germain, Mayıs 2016’da VELUX EHF FINAL4’a katılan ekiplerden biri olmayı başardı. Kielce’ye yarı finalinde kaybettikten sonra Kiel karşısına çıkan PSG, sezonu bronz madalya ile bitirdi. 2003 yılında Montpellier’in zaferinden bu yana hiçbir Fransız ekibi EHF Şampiyonlar Ligi finali oynamadı. PSG bunu yakın zamanda yapmayı umuyor.

Kadrosunun yüzde 90’ı Rio Olimpiyat Oyunlarında mücadele eden PSG’de Brezilya’ya gidenlerin yarısı Paris’e madalya ile döndü: Danimarkalı Mikkel Hansen ve Henrik Möllgaard altın, Fransız Milli Takımı oyuncuları Thierry Omeyer, Nikola Karabatic, Luka Karabatic, Luc Abalo ve Daniel Narcisse gümüş ve Alman Uwe Gensheimer bronz madalya kazandı.

Olimpiyatların ardından PSG, Katar’da IHF Dünya Kulüpler Kupasında (Super Globe 2016) Kielce’yi yenerek finale kaldı ancak Füchse Berlin’in kupayı ikinci defa kazanmasına engel olamadı. İkincilikle yetinse de sezon öncesi bu turnuva PSG’nin yeni transferlerinde nokta atışı yaptığını gösterdi. Alman mucizesi Uwe Gensheimer Super Globe Gol Kralı olurken; Hırvat Luka Stepancic, Slovenyalı kaleci Gorazd Skof, Danimarkalı Jesper Nielsen ve genç Fransızlar oyunlarıyla göz doldurdu.

Bununla beraber Efsane Hırvat Pivot Igor Vori ve ünlü solak Sergey Onufriyenko Paris’ten ayrıldı. Menajer Bruno Martini, kısa hazırlık döneminin etkisinin çok sert olmayacağını umduklarını belirtti.

PLOCK KALE SURLARINI SAĞLAMLAŞTIRIYOR

40. YILDA HEDEF DEVLER LİGİNDE ŞAMPİYONLUK

PSG’nin Veszprem, Kiel, Flensburg ve Barcelona gibi rakiplerle mücadele edeceği A Grubu, Paris takımındaki herkese göre Şampiyonlar Ligi tarihinin en zorlu ve güçlü grubu. Bu büyük isimlere rağmen PSG gruplarda geçen yılki başarısını tekrarlamak istiyor. Martini; “Köln’e gitme hedefini gerçekleştirdiğimiz geçen sezon harikaydı. Bu sezon FINAL4’da sonuna kadar gitmek istiyoruz. Köln’e gitmeyi başarırsanız orada her şey mümkün olabilir. Kielce bunu ispatladı” dedi.

Yaklaşan grup aşamasını değerlendirmesinde Flensburg, Kiel ve Veszprem’i öven Martini, söz Barcelona’ya geldiğinde; “A Grubundaki tüm takımlar şampiyon olmaya aday” ifadesini kullandı.

Takım kaptanı Daniel Narcisse, grup aşamasının çok zor olduğunu ancak diğer ekipler gibi kendilerinin de grup liderliği için mücadele edeceğini söyledi. Narcisse; “Grupta birinci olmak Köln’e gitmeyi garantilemiyor. Geçen sezondan çok şey öğrendik” ifadelerini kullandı.

PSG Menajeri Martini; “Taraftarlarımız üst düzey rakipleri salonumuzda ağırlayacağımız sezonun başlamasını dört gözle bekliyor. Kulübümüz için Fransız hentbolunu Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmek için büyük bir onur” dedi.

BİR KULÜPTEN ÖTESİ: BARCELONA

ŞANS İNSANIN AYAĞINA BİR KERE GELİR

KISACA PARIS SAINT-GERMAIN HANDBALL

Fransa şampiyonu: 2012/13, 2014/15, 2015/16
Fransa Kupası şampiyonu: 2006/07, 2013/14, 2014/15

2016/17 VELUX EHF Şampiyonlar Ligine Fransa Ligi (LNH) şampiyonu olarak gelen PSG, A Grubunda FC Barcelona Lassa, Bjerringbro-Silkeborg, Orlen Wisla Plock, Kadetten Schaffhausen, SG Flensburg-Handewitt ve THW Kiel ile mücadele edecek.

Gelenler: Luka Stepancic (Zagreb), Uwe Gensheimer (Rhein Neckar Löwen), Gorazd Skof (Nantes), Nedim Remili (Créteil), Jesper Nielsen (Berlin), Dylan Garain (Paris Saint-Germain Youth)
Gidenler: Fahrudin Melic (Chambéry), Sergiy Onufriyenko (Aix), Robert Gunnarsson (Aarhus), Patrice Annonay (Tremblay), Samuel Honrubia (Tremblay), Igor Vori (Zagreb)

Antrenör: Noka Serdarusic (2015)
Kaptan: Daniel Narcisse

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 5
Yarı final (1): 2015/16 (FINAL4’da üçüncü)
Çeyrek final (2): 2013/14, 2014/15
Son 16 (1): 2005/06

EHF Kupası karnesi
Çeyrek final: 2006/07
Son 16: 2003/04

Björn Pazen / ehfcl.com

Bakmadan Geçme