PSG yine EHF Final4 üçüncüsü

Foto: PSG
 Velux Şampiyonlar Ligi 3-4 maçında ilk günün kaybedenleri Paris St Germain ile Telekom Veszprem karşılaştılar

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Rakibine göre daha yıpratıcı bir yarı final serisinden gelen Telekom  Veszprem bu dezavantaja rağmen maça daha iyi başlayan taraf oldu. Omar Fathy ve Maqueda Pena ile skor üreten Macar temsilcisİ ilk 15 dakikayı 7-4 önde geçti. Bu dakikadan sonra maçın gidişatı değişti. Savunma sertliğini artıran PSG hücumda daha etkili olmaya başladı. 5 dakika içinde 5-0 seri yapan Fransız takımı skor üstünlüğünü de ele geçirdi. Bu durum devre bitene kadar devam edince PSG soyunma odasına 14-11 önde gitmeyi başardı.

 2.yarıda da Telekom Veszprem  bir türlü maça ortak olamadı. Kiel maçında ki yorgunluğun etkisi karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Macar takımında görülmeye başladı. Sonuçsuz panik  hücumlar yapan Telekom Veszprem Remili, Prandi  ve Hansen’in gollerine engel olamayınca PSG sahadan 31-25 galibiyetle ayrıldı. Fransız takımı bu sonuçla son 5 EHF Final 4 organizasyonunu 3.defa 3 sırada tamamladı. 6 defa FİNAL 4  oynayan Telekom Veszprem ise ilginç bir istatistiğe imza attı. Macar temsilcisi bu 6 Final 4’ların ikinci günlerinde oynadığı 6 maçta 5.defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

PSG’yi Avrupa 3’lüğüne taşıyan maçta Nedim Remili ile Elohim Prandi 6, Mikkel Hansen’de 5 golle en skorer isimler oldular. Telekom Veszprem de ise attığı 9 golün 7’sini ikinci yarısında kaydeden Mate Lekai’nin çabası galibiyet için yeterli olmadı.

Bakmadan Geçme