Rakibimiz Rusya ve Polonya Dünya Şampiyonası'nda

2021 Hentbol Erkekler Dünya Şampiyonası'na Avrupa kıtasından iki ülke daha katılacak.

HENTBOLHABER.NET – Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF),  2021 yılında Mısır’da yapılacak olan Erkekler Dünya Şampiyonasına wilcard başvurusu yapan ülkelerden Polonya ve Rusya’yı seçerek Dünya Şampiyonası’nda mücadele edeceklerini açıkladı.

2021 Hentbol Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa elemelerinde Estonya ve Belçika ile karşılaşan ve grup lideri olarak Play-Off oynama hakkı elden milli Takımımızın rakibi Rusya olmuştu.

Daha sonra ortaya çıkan pandemi sebebiyle 2021 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri iptal edilmiş ve son olarak Avrupa Şampiyonası sıralamasına göre katılımcılar belirlenmişti. 

A Milli takımımızın Rusya ile olan Play-Off maçları iptal olmuştu. 

Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) dün yapmış olduğu açıklamada İsviçre, Makedonya ve Karadağ’ın başvurusunu reddettiği ve Polonya ile Rusya’yı Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı verdiği paylaşıldı.

İşin ilginç tarafı en son EURO 2020’de Makedonya ve İsviçre ve Karadağ daha iyi sıralama elde etmesine rağmen, IHF Polonya ve Rusya’yı tercih etti.

IHF’nin bu kararı Avrupa’da tartışma yaratırken, IHF’de güçlü lobisi olan ülkelerin kazandığına yönelik olarak yorumlar yapılıyor.

 

 

Bakmadan Geçme