• Haberler
  • THF
  • Resmen Açıklandı, O Takımlar Süper Lig'de Artık Yok!

Resmen Açıklandı, O Takımlar Süper Lig'de Artık Yok!

Türkiye Hentbol Federasyonu, 'Hentbol Süper Ligleri'nde fikstür 22 Temmuz'da çekiliyor' başlıklı haberde gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak takımlara da yer verdi. Kadınlar Süper Ligi'nde o takımlar gelecek sezon olmayacaklar!

Türkiye Hentbol Federasyonu, "Hentbol Süper Ligleri'nde fikstür 22 Temmuz'da çekiliyor" başlıklı haberde gelecek sezon Süper Lig'de yer alacak takımlara da yer verdi. Kadınlar Süper Ligi'nde o takımlar gelecek sezon olmayacaklar!

Hatırlanacağı üzere Hentbol Süper Liglerine katılım için son başvuru tarihi 5 Temmuz olarak açıklanmıştı. 5 Temmuz mesai bitimine kadar yapılan başvurular neticesinde belli olan takımlar, 22 Temmuz'daki fikstür çekimine dahil edildiler.

Resmen Açıklandı, O Takımlar Süper Lig'de Artık Yok!

Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan Fikstür Açıklaması

2024-25 Hentbol Sezonu Kadınlar ve Erkeler Süper Ligi'nde fikstür çekimi 22 Temmuz Pazartesi günü saat 14.30'da yapılacak.

THF Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda yapılacak ve THF TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak kura çekimine, THF ve kulüp temsilcileri katılacak.

Resmen Açıklandı, O Takımlar Süper Lig'de Artık Yok!

2024-25 Hentbol Sezonu Kadınlar Süper Ligi Takımları

2023 Kahramanmaraş Depremleri'nde etkilenen iller arasında yer alan Adana ekibi Adasokağı, 2023-2024 sezonunda lig haklarını dondurmuş ve mücadele etmemişti. Gelecek sezon Adana Adasokağı'nın kaldığı yerden devam edeceği görüldü.

2024-25 Hentbol Sezonu Kadınlar Süper Lig Takımları şöyle: ⁠Adasokağı Spor Kulübü, ⁠Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, ⁠Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, ⁠Görele Belediyesi Spor Kulübü, ⁠İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, ⁠Kırşehir Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Ortahisar Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü.

O Takımlar Gelecek Sezon Süper Lig'de Olmayacak

Öte yandan 2022-2023 yılında kazandığı Avrupa Kupası'yla akıllara kazınan Konyaaltı Belediyespor ile Türk kadın hentbol tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edip Süper Lig'de, Türkiye Kupası'nda ve Süper Kupa'da Türk kadın hentbolundaki kupalara ambargo koyan Kastamonu Belediyespor ve geçtiğimiz sezon ligde kalmak için büyük mücadele veren Tekirdağ Süleymanpaşa'nın gelecek sezon ligde yer almayacağı görüldü.

Resmen Açıklandı, O Takımlar Süper Lig'de Artık Yok!

2024-25 Hentbol Sezonu Erkekler Süper Lig Takımları

⁠Beşiktaş Safi Çimento, ⁠Beykoz Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Güneysu Spor Kulübü, ⁠İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, ⁠Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, ⁠Köyceğiz Belediye Spor Kulübü, ⁠Mihalıççık Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Rize Belediyesi Spor Kulübü, ⁠Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, ⁠Spor Toto Spor Kulübü, ⁠Trabzon Büyükşehir Belediye Spor Kulübü.

Bakmadan Geçme