RK Zelina: Kilidi savunma çözecek

Ardeşen’in rakibi RK Zelina Antrenörü Nikola Nikolac’dan çok özel açıklamalar…

Fulya Öktem / HENTBOLHABER.NET – Rukometni Klub Zelina (RK Zelina) Antrenörü Nikola Nikolac, Ardeşen GSK ile oynadıkları ilk maçın ardından Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Avrupa Hentbol Federasyonu Challenge Kupası (EHF Challenge Cup) Son 16 mücadelesinde temsilcimiz Ardeşen GSK ile Hırvat RK Zelina arasındaki iki maçın da tarafların anlaşması üzerine Ardeşen’de oynanması kararlaştırılmıştı.

“EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZİ KULLANAMADIK”
Dün (14 Şubat) Hentbolhaber.Net’in yerinde takip ettiği ilk karşılaşmada Ardeşen GSK’ya 32-29 mağlup olan Hırvat ekibinin Antrenörü Nikola Nikolac, elde ettikleri skorun bugün oynanacak ikinci maç için kendilerine avantaj sağlayacak seviyede olduğunu belirtti.

İkinci maça ev sahibi olarak çıkacaklarını belirten Nikolac; en önemli özelliklerinin iyi savunma yapmaları olduğunu kaydederken bu özelliklerini sahaya yansıtmaları halinde tura yakın taraf olduklarını söyledi.

“TÜRKİYE’YE YORGUN GELDİK”
Antrenör Nikolac; “Dün çok kötü bir günümüzdeydik. En önemli özelliğimiz olan iyi savunmayı sahaya yansıtamadık. Türkiye’ye çok yorgun geldik. Mental ve fiziksel olarak seviyemiz düşüktü. Yola çıkmadan önce Hırvatistan’da çok zor bir maç oynadık (ZRK Zamet ekibi ile oynanan maç 24-21 RK Zelina’nın galibiyetiyle sona erdi). O maç bizi çok yordu” dedi.

Türkiye’ye gelirken nasıl bir atmosferle karşılaşacaklarını da bilmediklerini, bunun da ayrı bir olumsuz psikolojik etken olduğunu kaydeden antrenör, aktardığı olumsuzlukların üzerine Ardeşen’in de oyunda daha çok doğru yapmasıyla maçı kaybettiklerini belirtti.

Ardeşen ekibinde kendilerini en çok zorlayan oyuncunun Aslı İskit olduğunu söyleyen Nikolac; “Aslı, antrenörlerin takımlarında isteyeceği bir oyuncu” dedi. Tamamı Hırvat oyunculardan oluşan takımının genç bir ekip olduğunu belirten Nikola Nikolac, bu tip karşılaşmalara daha çok çıkarak tecrübe kazanmanın önemli olduğun belirtti.

İlk karşılaşmada Ardeşenli oyuncuları hem fiziksel hem psikolojik olarak zorlayan ve iki defa 2 Dakika Cezası alan Sağ Oyun Kurucu Dora Krsnik’i Atom Karınca’ya benzetmemiz üzerine Krsnik’in çok değerli bir oyuncu olduğunu, maça yorgun çıktığını belirten Zelina antrenörü, ikinci maçta oyuncusunun tüm yeteneklerini gösterebilmesini umduğunu söyledi.

 

Haber

 

“GELİŞMEK İÇİN SABIR ŞART”
Türk ve Hırvat hentbolu ile Avrupa kupaları hakkında da kısa bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Hırvat antrenör; Challenge Kupası’nın Ardeşen GSK ve kendi takımı gibi genç ekiplerin daha ileriyle gidecek tecrübeyi kazanması için önemli bir mecra olduğunu söyledi. Nikolac, Türk hentbolunun Avrupa’daki mücadelesinin rakiplerine göre geç başladığını, bunun dezavantajlarını yaşadığını belirtti. Hiçbir şeyin bir anda olmayacağını, eğer gelişmek isteniyorsa finansal ve fiziksel savaşta ancak sabırla aşama kaydedileceğini belirtti. Hentbolda ekol olan Hırvat liglerinde bile en büyük takımların finansal sıkıntılar çektiğini belirten Nikolac, bu nedenle Hırvat oyuncuların başka ülkelere gitmeye başladığını, bir süre sonra bu göçün ülke hentboluna olumsuz yansımalarının olacağını düşündüğü belirtti.

“İYİ SAVUNMA BİZE TURU GETİRECEK”
Son olarak ülkesinin EHF Şampiyonlar Ligi temsilcilerinin kendilerine en fazla 25 gol atabildiğini ekleyen Nikolac, maça daha moralli çıkıp iyi savunma yaparak çeyrek finale çıkmak için çaba göstereceklerini söyledi.

RK Zelina Hırvat Premier Ligi’nde EHF Şampiyonlar Ligi’nde oynayan Podravka ve Lokomotiva ile Zamet’in ardından maç eksiğiyle 4. sırada yer alıyor.

Bakmadan Geçme