Rusya Olimpiyat Komitesi, favori Norveç’i devirdi

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda erkeklerden sonra kadınlarda da final eşleşmesi Rio 2016’ın benzeri oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Kadınlarda Dünya hentbolunu yıllardır domine eden Norveç’e yine Rusya (R.O.C) dur dedi.

2016 Rio Olimpiyatları yarı finalinde karşılaşan 2 ülkenin maçında uzatmalar sonunda rakibini 38-37 mağlup eden Rusya( R.O.C) finale yükselmişti. Rusya (R.O.C) finalde de Fransa’yı yenerek Olimpiyat Şampiyonu ünvanını kazanmayı başarmıştı. Norveç o maçtan sonra Olimpiyatlarda oynadığı 8 maçı üst üste kazanırken yine Rusya (R.O.C) engeline takıldı.

Maça geçecek olursak; 

Mücadele karşılıklı gollerle başladı. Maçın 13. dakikasında Rusya, (R.O.C) Nora Mork ‘a faul yapan Ana Sen’in kırmızı kart görmesiyle önemli bir kozunu kaybetti. Devrenin bitimine yaklaşık 6 dakika kalana kadar oyun ve skordaki denge devam etti. Ancak bu andan itibaren ibre yavaş yavaş Rusya’ya (R.O.C) dönmeye başladı. Anna Vyakhireva’nın sürüklediği Rusya (R.O.C) yakaladığı 4-0’lık seri ile devreyi 14-11 önde tamamladı. 

İkinci yarıya hızlı giren Norveç farkı kapamaya çalıştı. Skorboarda ki farkı en fazla 1 gole indirebilen İskandinav ülkesi  hücumda basit hatalar yaptı. Anna Vyakhireva’yı  durduramayan Norveç, yaklaşık 8 dakika gol bulamadı. Bu bölümde 5-0 seri yapan 43 .dakikada skoru 22-17’ye taşıdı. Norveç maçın son çeyreğinde geri gelmeye çalışsa da gol denemelerinin önemli  bir kısmında Rusya (R.O.C)  kalecisi Anna Sedokhiyana’ya takıldı. Son Avrupa Şampiyonu Norveç’i 27-26 mağlup eden son Olimpiyat Şampiyonu Rusya (R.O.C) adını bir defa daha finale yazdırdı.

Rusya ( R.O.C) bu sonuçla rakibine 2016 Rio ‘nun da rövanşını vermemiş  oldu. Tokyo Olimpiyat Oyunlarına çok kötü başlayan ilk iki maçında sadece 1 puan alabilen Rusya (R.O.C) resmen küllerinden doğdu. Gruptaki ilk maçında Brezilya ile 24-24 berabere kalan sonra da İsveç’e 36-34 mağlup olan Rusya(R.O.C) daha sonra üst üste 6 galibiyet aldı.

Rusya’da (R.O.C) Anna Vyakhireva 9 golle (9/12) takımının gol yükünü taşıdı. Takım arkadaşları Ksenia Makeeeva (4/5) ve Ekaterina Ilina (4/7) Norveç ağlarını toplam 8 golle havalandırdı.

Rusya maç boyunca kullandığı 7 metre atışlarında 4 gol (4/5)  buldu.

Olimpiyatlarda üst üste 2. defa final şansını kaçıran Norveç ‘de Nora Mork 10 golle (10/12) takımının en golcü oyuncusu oldu. Mork 7 metrelerde de %100 isabet (6(6) oynadı.Stine Skogrand da 4 golle (4/9) maçı tamamladı. 

Rusya (R.O.C) -Fransa final maçı 8 Ağustos Pazar günü saat 09.00 da oynanacak. Bu karşılaşmadan önce saat 05.00’da Norveç ve İsveç bronz madalya maçına çıkacak.

Bakmadan Geçme