Rusya Olimpiyat Komitesi – Fransa: 25-30

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Hentbol Kadınlarda Şampiyon Fransa oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Tokyo Olimpiyat Oyunlarında Erkeklerden sonra Kadınlarda da şampiyonluğu Fransa kazandı.

Fransa Olimpiyat Oyunlarını 2 Altın madalya ile tamamladı.Kadınlar finalinde de Rusya (R.O.C) ile karşılaşan Fransa güçlü rakibini 30-25 mağlup ederek tarihinde ilk defa Olimpiyat Şampiyonu oldu.

Fransa bu sonuçla güçlü rakibinden 2016 Rio’nun da rövanşı alırken  Rusya’ya karşı (R.O.C) Olimpiyat Oyunlarında ilk galibiyetini aldı.Fransa aynı zamanda yaptığı bu ikileme ile 1976 SSCB ve 1984 Yugoslavya’dan sonra aynı Olimpiyatta hem kadın hem de erkeklerde şampiyonluk kazanan üçüncü ülke oldu.

Haber

FRANSA SAVUNMA DUVARI

 Final maçı karşılıklı gollerle başladı.İlk 15 dakika da skorda denge oluşurken Fransa’nın kanat hücumlarına karşın Rusya (R.O.C) merkezden atılan şutlarla gol aradı.Fransa’nın Zaadi ve Foppa ile bulduğu gollere Rusya (R.O.C) Dmitreva ve Vedekhina’nın şutları karşılık vermeye çalıştı.16 Dakika 7-7 eşitlikle geçilirken bu dakikadan daha yüksek ve sert savunma yapan Fransa ibreyi lehine çevirdi.Aradaki farkı 3 gole kadar çıkaran Fransa rakibin en önemli skoreri Anna Vyakhireva ‘yı ilk yarıda sadece 2 golde tuttu. Karşılamanın ilk 30 dakikası 15-13 Fransa lehine tamamlandı.

KLEOPATRA DARLEUX KALESİNDE DEVLEŞTİ

Fransa ikinci yarıya kalesinde değişiklik ile başladı. İlk 30 dakika da hiç forma giymeyen Kleopatra Darleux final maçının kaderini çizen isimlerden biri oldu. Maçı ikinci devresinde savunmasını daha da sertleştiren Fransa rakibine adeta nefes aldırmadı. Zorlama kanat hücumlarında skor üretmekte zorlanan Rusya (R.O.C) Allison Pineau ve Pauletta Foppa ikilisini durduramadı. Maçın ilk devresinde kanatlarda oynadığı için verimli olamayan Anna Vyakhireva da oyuna çok girince fark Fransa lehine açıldı. Rusya (R.O.C) hücumlarında kalesinde devleşen Darleux  rakibin maça ortak olmasına izin vermedi.Maça çok geç giren Vyakhireva ‘nın çabaları da yeterli olmayınca Fransa maçı 30-25 kazandı. Bu sonuçla Fransa ilk defa Olimpiyat şampiyonluğunu kazandı.

 Aynı gruptan gelen iki takımın grup aşamasındaki maçında Rusya’ya (R.O.C) mağlup  olan Fransa ,3.sıradan çıktığı turnuvada şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı.

 Fransa’da Pauletta Foppa (7/7) , Allison Pinau (7/10) ve Chloe Valentini (4/5) toplam 18  golle takımlarının en golcü isimleri oldu.Maçın ikinci yarısında kaleye geçen Kleopatra Darleux ise 9/21 kurtarış oranı (%43) ile maçın yıldızlarından biri oldu.

Fransa maç boyunca 9 tane 7 metre atışında 8 isabet kaydederken Rusya (2/2) aynı bölgeden 2 gol (2/2) buldu İki takım 5 defa 2 dakika cezası alarak 10 dakika eksik oynadı.

Rusya’da (R.O.C) Polina Vedekhina 7 golle (7/10)  oynarken 9 metre atışlarında 6/9 isabet kaydetti.Daria Dmitreva 6 (6/10), Anna Vyakhireva da 4 golle (4/8) maçı tamamladı. 

Rusya’nın (R.O.C)  9 metre atışlarında 12/24 (%50) isabet kaydetmesi de galibiyet için yeterli olmadı.

Bakmadan Geçme