Saffet Türksoyuer: “Kulüpler Birliği’ne öncülük etmek istiyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Takım Sporları Direktörü Saffet Türksoyuer, çarşamba günleri hentbolhaber.net ayrıcalığıyla ekranlara gelen Hafta Ortası programında Gazeteci Yılmaz Acar Davut'un sorularını yanıtladı.

HENTBOLHABER.NET – İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Takım Sporları Direktörü Saffet Türksoyuer, Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden takımlarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Hedeften koptuğumuzu düşünmüyoruz. Hocalarımıza çok inanıyoruz, çok güveniyoruz. Takımımıza, oyuncularımıza çok güveniyoruz. Takım oyununda önemli olan birlikteliği, beraberliği korumaktır. Oyuncularımıza destek oluyoruz, teknik ekibimize güveniyor ve uzun yıllar onlarla beraber olmak istiyoruz. Ama bu süreçte hepimiz şapkamızı önümüze koyduk, hatalarımıza bakıyoruz, değerlendiriyoruz. Bunlar olabilecek, her takımda yaşanabilecek süreçler. Birliğimiz beraberliğimiz çok iyi, teknik ekip-yönetim-oyuncular, birbirine çok iyi dayanışma içinde. Şu anda takımımız da zor bir süreç geçiriyor, rahatsızlar ve evdeler. Akabinde bir daha lige dönme sıkıntımız olacak. Şu anda iki maç ertelendi fakat dönüşünde çocuklar yine bir hafta antrenman yapamamış olacaklar. Döndüklerinde Celal ve Senar hocamın işleri gerçekten çok zor. Onları yeniden lige motive etmek ve antrenmanlarla seviyelerini üste çıkarmak zorundalar. Bunu başaracaklarına çok inanıyorum. Biz de yönetim olarak buna destek vereceğiz.”

“ÇOK İYİ HAVA YAKALADIK, HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”
Türksoyuer, Erkekler Süper Ligi’nde şampiyonluğu hedeflediklerini aktararak şu ifadeleri kullandı. “Zirve karıştı ama biz olması gerekeni yaptık. Biz çok iyi bir takımız. İyi bir takım olduğumuza inanıyorum. Çok değerli bir ekibimiz ve çok değerli bir oyuncu kardeşlerimiz var. Bu sezon başında transfer ettiğimiz oyuncular Türkiye’nin en önde gelen hentbol oyuncuları. Çok iyi bir hava yakaladık. Başta Kulüp Başkanımız Ersan Odaman, Genel Sekreterimiz, benim ve Namık hocalarım olmak üzere hepimizin bir hedefi var: Şampiyonluk. Şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız. Şampiyonluk olur olmaz o önemli değil ama hedefimiz şampiyonluk. Türkiye Kupası’nı da almaya adayız, ligi de şampiyon bitirmek için elimizden geleni yapacağız. Bunu Beykoz deplasmanında da gösterdiğimize de inanıyorum. Beşiktaş’ın şampiyonluk serisinden önce Türkiye’de son şampiyonluğu yaşayan yine bir İzmir takımı. Niye yine bir İzmir takımı olmasın? Sonuçta 40 yıllık bir geleneğimiz var. Hentbol kültürümüz var. Hentbol da futbol kadar bizim için önemli. Hedef koymaktan da hiçbir şekilde çekinmiyoruz.”

“HENTBOL AYI OLACAK”
Türksoyuer: “Fikstürde önlerindeki 4 haftanın 3’ünün ligde ilk 5 sırayı oluşturan takımlardan oluştuğunun hatırlatılması üzerine Türksoyuer: “İyi maçlar olacak. Çok keyifli bir hentbol ayı olacak. Bu hedef maçların ardından iş takımların bireysel hatalarına kalacak. Şampiyonluğun iddialı takımlarından bir tanesiyiz ve şampiyonluğa adayız. Çok iyi bir takım olan Beykoz’u yenmeyi başardık. Türkiye Kupası’nda da ligde yenildiğimiz Spor Toto ile maçımız oldu, o maçı da iyi atlattık. İzmir takımı olarak şampiyonluğa kilitlendik.”

“TÜM ÖDEMELERİMİZİ YAPIYORUZ”
Türksoyuer, takımdaki ödemelerle ilgili şunları söyledi: “Bizim bir geleneğimiz var. Yaklaşık 42 branşa hizmet eden bir kulübüz. 42 branşımızda da genel anlamda da Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in destekleriyle, Spor Daire Başkanımız Hakan Orhun Bilge’nin destekleriyle, maddi sıkıntı yaşamamaktayız. Ödemelerimizi gününde yapmaktayız. Oyunculara çok yüksek ücretler vermiyoruz ama bize gelen oyuncular genelde İzmir’i seven, İzmir’de hayatını sürdürmek isteyen sporculara, İzmir’e yakışan şekilde tüm ödemelerimizi yapıyoruz.”

“KULÜPLER BİRLİĞİ’NE ÖNCÜLÜK ETMEK İSTİYORUZ”
Türksoyuer: “Kulüpler Birliği düşüncemiz var, öncülük etmek istiyoruz. En son Kastamonu Kulüp Başkanı’nın açıklamalarını da dinledik. Fotoğrafa daha büyük bakıyorum. Bugün hentbol branşının ülkede daha iyi yerlerde olabileceğini düşünüyorum. Bugün alt yapıdan tutun ligin markalaşması, lige yeni getirilecek sponsorlar, iddia gelirlerinin arttırılması gibi konularda federasyonların belirli bir yere kadar güçlerinin olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu konularda kulüplerin futbolda olduğu gibi bir birlik oluşturarak kendi haklarını ve ligin kalitesini yeniden oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Ben futbol kökenli olduğumu söylemiştim, bunu futbolda gerçekleştirme aşamasını da çok yakından takip etmiştim. O aşamanın da içindeydim. Federasyona rağmen bu birlikler olmaz, mutlaka federasyonun da desteklemesi gerekir. Federasyonla paralel bir şekilde hareket edilmelidir. Yani federasyona karşı yapılan bir şey değildir. Federasyonla beraber oluşacak birlikte de marketing ve pazarlama kısmı yapılabilir ve bu lig daha iyi yerlere taşınabilir. Kulüpler Birliği bunda önemli bir etken olabilir. Federasyonla bir ön görüşmemiz olmadı yakın bir zamanda olacak. Olumlu bir tutum bekliyorum. Federasyona rağmen bir şey yapmak, federasyonu yok saymak hiç doğru bir şey değil. Federasyonu da içine katarak kadın erkek ayırt etmeksizin böyle birlik oluşturulabileceğiniz düşünüyor ve bu birlikte ligin daha da güç kazanacağına inanıyorum. Sponsor bulmaktan alt yapıya kadar birçok noktada çeşitli planlamalar yapılabilir. Bunu Kulüpler Birliği çok iyi bir şekilde gerçekleştirilebilir.”

“ALT YAPI İYİ DURUMDA DEĞİL, HAVUZ KÜÇÜLÜYOR”
Türksoyuer: “Şu anda hentbol alt yapısı diğer branşlarla kıyaslandığında iyi bir durumda değil. Havuz gitgide küçülüyor. Ben kendi ilimde bunu dezavantajlı mahallelere taşımayı hedefliyorum. Ülkede bunu dezavantajlı mahallelere taşıyarak, oradan yetenekli gençleri bu spora kazandırabiliriz. Bugün hentbola yabancı birisi olarak söylüyorum, bir ki yıldır bu branşla ilgileniyorum, hayatımda izlediğim en zevkli branşlardan biri. İçine girdiğiniz zaman işin içinden çıkamıyorsunuz, çok keyifli bir branş. En az futbol kadar izlenme oranı olabilecek bir lig. Fakat iyi organize olunamadığını görüyorum. Bu organizasyon sağlanabilir. Bunun başlangıç noktası Kulüpler Birliği.”

“ALT YAPIDA YENİ BİR ATILIMA GİRDİK”
Türksoyuer: “İzmir alt yapısında yeni bir atılım içine girdik. Seferihisar ilçesinde çok değerli Vedat hocamızı bünyemize kattık. Göztepe’den çok değerli iki hocamızı bünyemize kattık. Alt yapılarda okullara inmeyi düşünüyoruz. Oradaki genç yetenekleri bünyemize kazandırmak istiyoruz. Hentbolda kadınlarda Muhsin hocamızla beraber çok iyi bir alt yapımız var, onu erkeklere de yansıttık. Sağ olsun Namık hocama da beş alt yapı oyuncumuz A takımda antrenmanlara çıkıyor, zaman zaman maçlara da giriyor. Bu da bizim için çok önemli. Alt yapı organizasyonunda İzmir bir örnek olacak. Gençlerimiz, özellikle dezavantajlı mahallelerdeki gençlerimiz, İzmir’de hentbolla buluşacak; bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü yapacak.”

SON OLARAK…
Türksoyuer son olarak şunları söyledi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak, Kulüpler Birliği oluşumunun kesinlikle gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu gerçekleştirirken de çok değerli marka değerlerinin olduğunu düşünüyoruz. Beşiktaş, Göztepe, Antalya… Bu değerli kulüplerle beraber bu işi organize edip, federasyonu da bu işin içine katarak, ligin marka değerini arttırmak ve bu ligde önemli işler başarmak istiyoruz. Bunu bütün hentbol camiası için istiyoruz. Bir diğer konu da şu: Şampiyon olacağız diyoruz. Olamazsak dünyanın sonu değil ama bir hedefimiz var. Kadınlarda da ilk 4 hedefimiz devam ediyor, hocalarımıza da güveniyoruz. İyi işler olacağına inanıyorum.”

 

Bakmadan Geçme