Sakarya Büyükşehir sahne aldı

2022-2023 sezonunda Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele edecek Sakarya Büyükşehir Belediyespor sahneye çıktı.

HENTBOLHABER.NET – Başkan Yüce, “Sakarya tarihinde ilk kez hentbol branşında en üst seviyede bir takım ile mücadele edeceğiz. Takımımız yoğun bir hazırlık sürecinin ardından bu hafta ilk maçına çıkacak. Yeni hentbol takımımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hedefimiz şampiyonluk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı’nın 2022-2023 Hentbol Süper Ligi öncesi tanıtım töreni gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ev sahipliğinde Orman Park’ta düzenlenen programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, hentbol takımı baş antrenörü Mehmet Fatih Işık, takım menajeri Burçin Albayrak, sporcular ve basın mensupları yer aldı. Büyükşehir hentbol takımına güvendiklerini ifade eden Başkan Yüce, yeni sezon öncesi tüm teknik ekip ve sporculara başarılar diledi.

Tüm ekibe başarılar temennisi

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Göreve geldiğim ilk günlerde ev sahipliği yapmış olduğumuz hentbol Türkiye Kupası Final-Four müsabakalarında Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, hentbol takımımızın süper ligde mücadele etmesi gerektiği yönünde talimatlar vermişti. Böylesi radikal bir kararı çok kısa bir süre içerisinde alıp, nihayete erdiren başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye gönülden teşekkür ederim. Başkanımızın hentbol branşına ilgi ve alakasını takdir ediyorum. Bu takımın oluşumunda çaba gösteren herkesi gönülden kutluyor, yeni sezonda tüm takıma, teknik heyete ve yönetime üstün başarılar diliyorum. Kazasız, sakatlıksız bir sezon diliyor ve tüm herkesi 13 Eylül’de Serdivan Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmaya davet ediyorum” dedi.

Önceliğimiz şehrimize ve ülkemize fayda sağlamak

Başkan Yüce, törende yaptığı konuşmada, “Sakarya’mız, konumu ile sanayisi, turizmi, tarımı, sporu ile içerisinde barındırdığı kültürü ile insanları ile potansiyeli yüksek bir şehir.

Hep söylüyorum Sakarya ‘Şehirlerin Şehri’dir. Göreve geldiğimiz 42 ayda Sakarya’mız için elimizi taşın altına koymakta zerre tereddüt etmeden çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizdeki potansiyelleri daha iyi değerlendirmek için proje üretiyoruz. Sadece üretmekle kalmıyor, ürettiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Her alanda öncelikle şehrimize ve ülkemize fayda sağlamak ve dünyaya örnek olmak nihai hedefimizdir” dedi.

Ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz

Yüce, “Sakarya’mız; sizlerin de yakından takip ettiği gibi gerek peyzaj ve süs bitkiciliğinde gerek sporda dünyaya açılan bir penceredir. Gerek bireysel gerek takım sporları fark etmeksizin sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır. Bu sebeple spor faaliyetlerini çok önemsiyor gerek ulusal gerek uluslararası arenada gerçekleştirilen şampiyonaların şehrimizde düzenlenmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde gerçekleşmiş olan Uluslararası Bisiklet Festivalini ve PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarını hamdolsun gerçekleştirdik. Dünya’nın her yerinden gelen misafirlerimizi ağırladığımız etkinlerimiz ile gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Sporda büyük bir ivme yakaladık

Sakarya’nın sporda büyük bir ivme yakaladığını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergeler; kültürel, sportif ve eğitim alanında yakaladığı başarıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak, geleceğimizin mimarı olan gençlerimize daha fazla sahip çıkmak, korumak-kollamak için sportif hizmetlerine ayrıcalık gösteriyoruz. 27 branşta 5.000’e yakın sporcuyla ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimizi temsil ediyoruz. Güreş, karate, satranç, eskrim, hentbol gibi pek çok branşta şampiyonaları şehrimizde gerçekleştiriyoruz. Sakarya’mıza başarılar, madalyalar getiren sporcularımıza da buradan tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sakarya tarihi bir gün daha yaşayacak

Sakarya tarihinde ilk kez hentbol branşında en üst seviyede bir takım ile mücadele edecek olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Bünyemize kazandırdığımız yeni hentbol takımımız yoğun bir hazırlık sürecinin ardından bu hafta ilk maçına çıkacak. Sporda tarihi bir günü daha şehrimiz yaşayacak. Biz de takımımıza desteğimizi sürdüreceğiz. Bu sene süper ligde mücadele edecek sporcularımızın kendilerini iyi şartlarda geliştirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Yeni kulübümüz de değerli sporcularımıza verdiğimiz destek ve onların gözlerindeki bu ışık devam ettiği sürece şampiyonluğun geleceğine inancımız tamdır. Yeni hentbol takımımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sonu kupayla biten bir sezon temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

2022-2023 Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele edecek Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı’nın teknik ekip ve sporcuları şu şekilde;

Teknik Kadro: Takım Menajeri Burçin Albayrak, Baş Antrenör Mehmet Fatih Işık, Yardımcı Antrenör Metin Güner, Tevfik Karagözoğlu

Takım: Ramazan Döne, Taner Günay, Mehmet Doğukan Karatay, Mustafa Utku Kılıç, Sadık Emre Herseklioğlu, Baran Demirdelen, Oğulcan Güney, Onur Ersin, Milos Lojanicic, Sedat Yıldırım, Mehmet Demirezen, Muhammed Mırı, Yuri Babenkov, Tahir İlkbahar, Murat Şahin Arslan, Dusan Medic, İbrahim Bircan, Emre Gümüştaş, Kadir Vedat Herseklioğlu

Bakmadan Geçme