Sakarya’da galibiyet sevinci

Can Çağnay sezonu Erkekler 1.Ligi 15.hafta müsabakasında

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Erkekler Hentbol 1.ligi’nde son sırada yer alan haftalardır galibiyete hasret kalan Sakarya Büyükşehir Belediyespor  evinde Tokat Gençlikspor’u misafir etti.

Sakarya Yenikent Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk dakikaları karşılıklı gollerle geçti. İki takım savunmada basit hatalar yapınca ilk 30 dakika gol düellosuna döndü. Devrenin son dakikalarında rakibinin 5+1 savunmasına karşı daha etkili olan Sakarya Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 18-17 üstünlükle gitti.

Gol düellosu 2 yarıda da devam etti. Büyük çekişme içinde geçen son dakikalara girildiğinde skor üstünlüğü iki taraf arasında gitti geldi. Maçın bitimine 3 dakika kala Tokat Gençlikspor üst üste kritik hücumlardan boş dönerken ev sahibi sayılar bularak skor üstünlüğünü ele geçirdi ve sahadan 37-34 üstünlükle ayrılarak puanını 5’e yükseltti.

Maç boyunca 6 defa 7 metre atışı kazanan Sakarya Büyükşehir Belediyespor bunların hepsinde isabet kaydetti. Konuk takım ise kullandığı 2 tane 7 metre atışının 1’inde skor buldu.

Bu arada Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un yeni transferi İlker Kurtulmuş da bu maçta forma giydi.

LİGDE KALACAĞIZ

Sakarya Büyükşehir Belediyespor’un antrenörü Tevfik Karagözoğlu maç sonrası yaptığı açıklamada, “Ligde konumumuz itibarıyla zor bir durumdayız. Bu maç bir başlangıç açısından bizim için çok önemliydi mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Yeni transferimiz İlker de aramıza katıldı. Sonuçta son derece önemli bir galibiyet aldık. Çıkışımızı sürdüreceğiz. Ligde kalacağımıza inanıyorum”dedi.

Bakmadan Geçme