Salonda Ekol Beşiktaş Hentbol

Hentbol Erkekler Süper Kupası sahibini buldu.

Antalya Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonu’nda oynanan müsabakada 38-30 luk skor ile gülen Beşiktaş JK Mogaz Hentbol takımı oldu.

Beşiktaş JK Mogaz mücadeleye Yunus Özmusul, Ercan Aşıkoğlu, Erwin Jan Fuechtmann Perez, Predrag Dacevic, Ivan Nincevic, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar ilk yedisiyle başladı.

Müsabakanın ilk golü Ercan Aşıkoğlu ile Beşiktaş’tan geldi. Karşılıklı atakların olduğunu mücadelede ilk 5 dakika 4-4’lük eşitlikle geçildi. Orta alandan Şenol ile oyun kuran Beşiktaş, Ivan Nincevic’ın sol kanattan bulduğu pozisyonlarla farkı açtı. Savunmada Josip ve Predrag ile etkili bir savunma  sergiyelen siyah beyazlılar, Nilüfer Belediyespor’a alan bırakmadı. Son 10 dakikaya 12-8 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle girildi.

Hücumda rakibine oranla daha etkili olan siyah-beyazlılar, farkı 6 sayıya çıkardı. İlk yarının son dakikalarında Nilüfer Beledispor’un sayı üretmesine engel olan Beşiktaş son 2 dakikaya 17-11 önde girdi. Bu dakikadan sonra Nilüfer Belediyespor’un bulduğu 7 metre atışında başarılı olan kaleci Yunus Özmusul, Bursa ekibinin ilk yarıda başka gol bulmasına engel oldu ve siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 17-11 önde tamamladı.

Beşiktaş ikinci yarıya Yunus Özmusul, Ercan Aşıkoğlu, Erwin Jan Fuechtmann Perez, Predrag Dacevic, Ivan Nincevic, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar yedisiyle başladı.

İkinci yarıda hızlı oyununu devam ettiren Beşiktaş, bulduğu gollerle skoru 20-13’e getirdi. Savunmada daha etkili olan Beşiktaş Nilüfer Belediyespor’un farkı eritmesini engelledi. Son 15 dakikaya girildiğinde skor 27-18 idi. Bu dakikadan sonra Nilüfer Belediyespor oyuna ağırlığını koymaya başladı. Rakibine göre hücumda daha etkili bir oyun sergileyen siyah-beyazlılar, Süper Kupa Final mücadelesinde Bursa Nilüfer Belediyespor’u 38-30 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası düzenlenen kupa töreninde Beşiktaşlı hentbolcular Süper Kupa’yı ve madalyalarını Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyuboğlu ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın elinde aldı.

Nilüfer Belediyesporlu hentbolculara ise madalyalarını THF Başkan Vekili Haydar Arslan ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhan Hacıcaferoğlu takdim etti.

Maçın Gözlemcisi Barbaros Yılmaz ile hakemleri Kürşad Erdoğan ve İbrahim Özdeniz’e ise plaketlerini THF Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barçın verdi.

BEŞİKTAŞ JK: 38 – NİLÜFER BELEDİYESPOR: 30

Salon: Süleyman Evcimen

Hakemler: İbrahim Özdeniz, Kürşad Erdoğan

Beşiktaş JK Mogaz: Yunus, Ozan 4, Şenol 1, Nincevic 12, Tolga 2, Ercan 7, Dacevic 2, Josip, Ramazan 4, Fuechtmann 5, Uğur 1, Victor, Bülent

Nilüfer Belediyespor: Stanko, (Kayhan), (Burak), Grk 3, Durmuş 2, Şuayip 6, Ramazan 3, İdris 1, Çağlayan 3, Pavel 2, Borko 2, Cavit, Dolenko 2, Serhat 4, İbrahim 1, Salih 1

İki Dakika: Ercan, Nincevic 2, Dacevic (Beşiktaş), Durmuş, Şuayip, İdris 2, Dolenko, Grk (Nilüfer Belediyesi)

İlk Yarı: 17-11

Haber

Haber


Haber


Bakmadan Geçme